search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:25
MENU CLOSE

Οι Βρετανοί… ξανάρθαν στην Ελλάδα, αναμένουμε και Σουηδούς (Photos) – Πόσα κρούσματα και νεκρούς μετρούν ανά 24ωρο

15.07.2020 10:20
Οι Βρετανοί... ξανάρθαν στην Ελλάδα, αναμένουμε και Σουηδούς (Photos) - Πόσα κρούσματα και νεκρούς μετρούν ανά 24ωρο - Media

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει από σήμερα στον τομέα του τουρισμού καθώς οι πρώτοι τουρίστες από την Βρετανία όπου η Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών, έρχονται σε δύο ελληνικά νησιά, τη Ζάκυνθο και τη Ρόδο. Άλλες επτά πτήσεις είναι δε προγραμματισμένες να φτάσουν την Τετάρτη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η πρώτη πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία έφτασε στο νησί μας λίγο μετά τις 11:30, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα πρόκειται να προσγειωθούν και τα υπόλοιπα 6 αεροπλάνα που συνολικά θα φέρουν στη Ζάκυνθο περίπου 1.000 Βρετανούς τουρίστες.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και θα γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού.

Την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουλίου ανοίγουν οι πτήσεις και από Σουηδία. Ενώ μετά το τέλος Ιουλίου θα εξεταστεί αν θα ανοίξουν οι πτήσεις και από άλλες χώρες που δεν βρίσκονται στη «λευκή λίστα» όπως οι ΗΠΑ.

Ωστόσο προβληματισμό προκαλούν οι μαζικές ελεύσεις τουριστών από χώρες όπου ο κορωνοϊός κινείται σε… υψηλούς ρυθμούς δίνοντας ακόμα και σήμερα από δεκάδες έως εκατοντάδες νεκρούς.

Συγκεκριμένα η Βρετανία χθες είχε 398 νέα κρούσματα και 138 νεκρούς, ενώ η Σουηδία 34 νέα κρούσματα και 11 νεκρούς.

Από την άποψη των θυμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, η Βρετανία φιγουράρει ουσιαστικά δεύτερη πίσω από το Βέλγιο (στην τετράδα είναι και τα κρατίδια του Σαν Μαρίνο και της Ανδόρας) με 662 νεκρούς/εκατ., ενώ η Σουηδία είναι στην 5η θέση με 549 νεκρούς/εκατ.

Όσο για τις ΗΠΑ που πλέον έχει μπει κι αυτή στο κάδρο των χωρών που θα μας στέλνουν ελεύθερα τουρίστες, σε λίγες ημέρες από σήμερα, μόνο χθες μέτρησε 65.000 νέα κρούσματα και λίγο πιο κάτω από 1000 νεκρούς!

Πηγή φωτο imeranazte.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:24