search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:19
MENU CLOSE

Αντιπολίτευση: Νάζια, κοροϊδία, αδικία, εξαθλίωση

29.08.2012 11:44
Αντιπολίτευση: Νάζια, κοροϊδία, αδικία, εξαθλίωση - Media

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τη διαμόρφωση ενός άδικου και αντικοινωνικού πακέτου που θα οδηγήσει στην ισοπέδωση της κοινωνίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιλούν για δήθεν διαφωνίες των εταίρων, οι οποίοι συνεχίζουν να εμπαίζουν τον λαό.

Έντονες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, ενώ ανεβάζουν τους τόνους ενόψει της ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τη διαμόρφωση ενός άδικου και αντικοινωνικού πακέτου που θα οδηγήσει στην ισοπέδωση της κοινωνίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιλούν για δήθεν διαφωνίες των εταίρων, οι οποίοι συνεχίζουν να εμπαίζουν τον λαό.

Η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «νεαρές παρθένες» και το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή του.

«Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η Τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Το βέβαιο είναι, το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,5 δις αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι που θα φθάσει. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί , δεν θέλει και δεν θα καθίσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα της εξόντωσής του.»

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για «νάζια».

«Τα μέτρα αποφασίζονται από τους κυρίους Σαμαρά και Στουρνάρα, λίγο πριν τις συναντήσεις των τριών πολιτικων αρχηγών, στη συνέχεια οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης κάνουν νάζια και στην επόμενη συνάντηση λένε “ναι” στο πακέτο που έχει ήδη αποφασιστεί» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για κινήσεις μικροπολιτικής σκοπιμότητας επικοινωνιακού χαρακτήρα, με στόχο να μοιραστεί το πολιτικό κόστος, ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. «Ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι χρειάζονται αλλαγές στο πρόγραμμα που έχει αποδειχθεί ότι δεν βγαίνει αλλά και αλλαγές στην διοίκηση και τη φορολογία.

Για «κατεδάφιση» μισθών, συντάξεων και κοινωνικού κράτους έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Ο υπουργός Εργασίας, με όσα είπε, ουσιαστικά αρνείται την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα προηγούμενα επίπεδα των 751 ευρώ», παρατήρησε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε: «Επίσης προτείνει την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον καθορισμό του κατώτερου μισθού από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δηλαδή επαναλαμβάνει τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου για καθορισμό του κατώτερου μισθού από την κυβέρνηση με στόχο να φτάσει σε επίπεδα Ρουμανίας και Βουλγαρίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «αποδεικνύεται μνημονιακότερη της τρόικας», αφού, όπως ανέφερε, «επιδιώκει να κατεδαφίσει ό,τι απέμεινε όρθιο από μισθούς, συντάξεις, κοινωνικό κράτος και δημόσια περιουσία».

Στο μεταξύ, 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Εργασίας για προωθούμενες περικοπές.

Όπως αναφέρουν, θέλουν ο κ. Βρούτσης να δώσει διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του υπουργείου του στο «νέο αντικοινωνικό πακέτο μέτρων και περικοπών μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων».

«Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο» δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Χρήστος Ζώης. «Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας να τελειώσει εδώ και τώρα» καταλήγει.

«Οι χωρίς τέλος περικοπές οδηγούν με βεβαιότητα σε ύφεση και συρρίκνωση της οικονομίας. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν λύνει το ελληνικό πρόβλημα, αλλά ολοκληρώνει το σχέδιο των τοκογλύφων για την υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου», αναφέρει η Χρυσή Αυγή. «Βενιζέλος και Κουβέλης παριστάνουν τις νεαρές παρθένες υποκρινόμενοι πως αντιστέκονται στα επονείδιστα μέτρα της τρόικας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Κατηγορηματικά αντίθετη σε ενδεχόμενες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια εμφανίστηκε η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων.

«Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, διαφωνούμε 100% σε οποιαδήποτε προσπάθεια νέων περικοπών στον χώρο των ενστόλων, παίρνοντας μάλιστα υπόψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία έχει ήδη υποστεί πολύμορφες περικοπές και, επίσης, δεν μιλάμε για υψηλόμισθους και δεύτερους μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει και οι ίδιοι οι ένστολοι να δουν τα προβλήματά τους και ενιαία με τους άλλους εργαζόμενους, από τη στιγμή που η επίθεση είναι ενιαία» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:18