search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:11
MENU CLOSE

Die Zeit για την Αγία Σοφία: O Ερντογάν δεν διαθέτει τόσο μεγάλη στήριξη

16.07.2020 14:57
Die Zeit για την Αγία Σοφία: O Ερντογάν δεν διαθέτει τόσο μεγάλη στήριξη - Media

 

H εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της αναφέρεται στην απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η εφημερίδα σχολιάζει, όπως μεταδίδει η DW: «Φυσικά αυτή η απόφαση έχει και μια συμβολική αξία που δεν πρέπει κανείς να υποτιμά και συσπειρώνει τη χώρα παρά τα εμπόδια (το εξωτερικό! οι κοσμικοί! οι άλλοι!) πίσω από την ισχυρή απόφαση του αρχηγού. Οι δείκτες πάντως στις δημοσκοπήσεις υπήρξαν και καλύτεροι, η οικονομία επίσης. Εκτός όμως από τους πολιτικούς τακτικισμούς υπάρχει και μια εσωτερική πάλη ιδεών: μια ακόμα προσπάθεια να πνιγεί το πνεύμα των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί το 2013 και να αποθαρρύνουν όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Τουρκία που θέλουν έναν ανοιχτό τρόπο ζωής. Όλους αυτούς που αναζητούν τη συμφιλίωση με τους ίδιους και τον κόσμο. Ή απλά θέλουν μια δουλειά και μια καλή ζωή, ανεξάρτητα σε ποια πολιτική ή θρησκεία πιστεύουν ή από ποιο έθνος προέρχονται».

Και η εφημερίδα επισημαίνει σχετικά με το αν ο Ερντογάν θα τα καταφέρει:

«Πρόσφατα μια δημόσια τηλεδιάσκεψη νέων, ο Ερντογάν δέχθηκε τόσα πολλά αρνητικά σχόλια που η υπηρεσία αυτή των σχολίων διακόπηκε στο διαδίκτυο. Η αντιπολίτευση δεν παίζει αυτό το παιχνίδι του πολιτικού διχασμού.Επιπλέον δημιουργούνται νέα κεντροδεξιά κόμματα στην Τουρκία, εν μέρει και από κόμματα που έχουν αποσχισθεί από το κόμμα του Ερντογάν. Η απόφαση του Ερντογάν δεν έχει στήριξη. Πολλοί άνθρωποι στην Τουρκία δεν είναι κατά των μεταρρυθμίσεων αλλά η τιμή για ένα κιλό κρεμμύδια έχει μεγαλύτερη σημασία για τη ζωή τους από ό,τι να φουσκώνουν για λίγες μέρες από περηφάνια για τον Σουλτάνο Φατίχ Μεχμέτ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59