search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:41
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Ισπανία: Απότομη αύξηση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων – Αύξηση μολύνσεων και νεκρών και στην Ιταλία

16.07.2020 18:49
Σοκ και δέος στους επιστήμονες: Πρώτη επίσημη επαναμόλυνση με κορωνοϊό - Άγνωστος ο ρόλος των αντισωμάτων - Media

 

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα το πιο απότομο ημερήσιο «άλμα» σε μολύνσεις κορωνοϊού έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες, με 580 νέα κρούσματα να καταγράφονται σε 24 ώρες, από τα 390 που αναφέρθηκαν την προηγούμενη μέρα, με τις περιοχές της Αραγονίας και της Καταλονίας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις.

Οι αρχές έχουν επιβάλει εκ νέου περιορισμούς σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας της Καταλονίας, συμπεριλαμβανομένου του κατ’ οίκον περιορισμού στην περιοχή Γέιδα, μέτρο που επηρεάζει περίπου 160.000 ανθρώπους, και αξιωματούχοι υγείας εκεί δηλώνουν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και στην πρωτεύουσα Βαρκελώνη.

Πάνω από 170 τοπικά κρούσματα εμφανίστηκαν σε ολόκληρη την Ισπανία από τότε που ήρθη το lockdown- ένα από τα αυστηρότερα στην Ευρώπη, στις 21 Ιουνίου, με την Καταλονία να βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου ξεσπάσματος.

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε στην περιοχή 142 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, από 91 την προηγούμενη ημέρα. Στην Αραγονία, στα ανατολικά, ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε σε 266 από 160, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η υγειονομική υπηρεσία της Καταλονίας, η οποία μετρά τόσο τα επιβεβαιωμένα όσο και τα ύποπτα κρούσματα, δήλωσε ότι ο αριθμός αυξήθηκε σε 1.293, η μεγαλύτερη αύξηση από τουλάχιστον τις 18 Μαΐου, όταν άλλαξε η μεθοδολογία καταμέτρησης.

Στην πρωτεύουσα της Καταλονίας – που φιλοξενεί 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους και μία από τις πόλεις που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες στην Ευρώπη – τριπλασιάστηκε ο αριθμός των μολύνσεων κορωνοϊού από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αρχές επέβαλαν επίσης ορισμένους περιορισμούς σε τρεις γειτονιές ενός προαστίου της Βαρκελώνης, τόπος κατοικίας περίπου 260.000 ανθρώπων.

Αύξηση μολύνσεων και νεκρών και στην Ιταλία

Αυξητικές τάσεις στους αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών παρουσιάστηκαν και στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 230 νέες μολύνσεις σε σύγκριση με τις χθεσινές 162. Παράλληλα, άλλοι 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού από τους 13 χθεσινούς.

Συνολικά, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη γειτονική χώρα από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, είναι 243.736 και οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 35 χιλιάδες, φτάνοντας στους 35.017.

Ασθενείς με Covid-19 παραμένουν 12.473 σήμερα στην Ιταλία, ενώ έχουν αναρρώσει 196.246.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:41