search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:32
MENU CLOSE

Καταβολή των δόσεων νωρίτερα, αντί επιμήκυνσης προτείνουν οι Ολλανδοί

30.08.2012 07:38
Καταβολή των δόσεων νωρίτερα, αντί επιμήκυνσης προτείνουν οι Ολλανδοί - Media

Την ολλανδική πρόταση για νωρίτερη από την προγραμματισμένη καταβολή των δόσεων του πακέτου στήριξης μελετά το οικονομικό επιτελείο, αναμένοντας και την τοποθέτηση της τρόικας.

Την ολλανδική πρόταση για νωρίτερη από την προγραμματισμένη καταβολή των δόσεων του πακέτου στήριξης μελετά το οικονομικό επιτελείο, αναμένοντας και την τοποθέτηση της τρόικας.

Την εν λόγω πρόταση κατέθεσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Μπεν Κνάπεν, κατά τη συνάντηση που είχε με το υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Στόχος της πρότασης είναι να τονωθεί η ελληνική οικονομία προκειμένου να ξεπεραστεί η ύφεση και να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι η Ολλανδία ξεκαθάρισε πως είναι κάθετα αντίθετη στην αύξηση των κεφαλαίων προς την Ελλάδα που θα απαιτούσε η επιμήκυνση, εάν δεν επωμιζόταν το επιπρόσθετο κόστος με βραχυπρόθεσμο δανεισμό η Ελλάδα.

Αντίθετα όπως εξήγησε ο Ολλανδός υπουργός με τα υφιστάμενα κεφάλαια δεν θα είχαν πρόβλημα, αν επιμηκυνόταν η διάρκεια προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, από το 2014, στο 2015 ή στο 2016.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση δεν αφορά στο σύνολο των πόρων, αλλά στα κεφάλαια που προορίζονται για την κάλυψη ταμιακών ελλειμμάτων όπως την εξόφληση χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, την καταβολή της εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά έργα κτλ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:31