search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:35
MENU CLOSE

Λεοπάρ τυρόψωμα

17.07.2020 10:27
mg_1956-820×547-1.jpg

 

Υλικά

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

1 συσκευασία ξηρή μαγιά

½ φλιτζάνι λάδι

1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

5 ½ φλιτζάνια αλεύρι περίπου

Για τη γέμιση

2 χοντρές φέτες τυρί φέτα

 

Για την λεοπάρ επικάλυψη

½ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι ρυζάλευρο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 συσκευασία ξηρή μαγιά

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μισό αλεύρι σιγά-σιγά. Όταν σχηματίσουμε ένα πηχτό χυλό, ρίχνουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο αλεύρι σιγά – σιγά ελέγχοντας τη ζύμη. Μπορεί να μην το πάρει όλο ή και να χρειαστεί και λίγο παραπάνω. Αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε είναι μια αφράτη και μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Όταν φτάσουμε στο ζητούμενο αυτό αποτέλεσμα σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να ανέβει για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες , την ανοίγουμε με το χέρι , ρίχνουμε τριφτά τη φέτα και κλείνουμε προσεκτικά. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης μαζί και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ρυζάλευρο επιπλέον για να έχουμε ένα πηχτό μίγμα. Πατάμε ελαφρά την επιφάνεια για να πλατύνει και βάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα πάνω σε κάθε ένα τυρόψωμο απλώνοντας ελαφρά με την ανάποδη μεριά του κουταλιού.

Αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν σκεπασμένα και ψήνουμε στον αέρα στους 200ο C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό καφέ χρώμα στην επιφάνεια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24