search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:56
MENU CLOSE

ΔΟΕ κατά νέου νομοσχεδίου Κεραμέως: Ωφελούνται μόνο οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων

17.07.2020 11:31
ΔΟΕ κατά νέου νομοσχεδίου Κεραμέως: Ωφελούνται μόνο οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων - Media

 

Τη συμπαράσταση στον «δίκαιο», όπως χαρακτηρίζει, αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της ΟΙΕΛΕ δήλωσε ότι παρέχει το ΔΣ της ΔΟΕ, αναφέροντας ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα «ακραίο και μονομερές» σχέδιο νόμου.

Όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ιδιωτική Εκπαίδευση υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με «ελεύθερες, αναιτιολόγητες απολύσεις, βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, την απόσυρση κάθε εποπτείας του υπουργείου Παιδείας που μοιραία θα οδηγήσει σε όξυνση της “μαύρης” εργασίας». Επιπλέον, η ΔΟΕ αναφέρει ότι το νομοσχέδιο θέτει μείζον θέμα νομιμότητας της έκδοσης των τίτλων σπουδών, άρα και της ισονομίας ανάμεσα σε όλους τους μαθητές, εισάγει παραθεσμικές διαδικασίες τιμωρητικής αξιολόγησης και νομιμοποιεί την παραπαιδεία μέσα στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Είναι προφανές ότι από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν ευνοείται το δημόσιο συμφέρον, η κοινωνία, οι μαθητές ή οι εργαζόμενοι, αλλά μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων», τονίζει η ΔΟΕ.

Η Ομοσπονδία καλεί το υπουργείο να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης.

«Φοβούμαστε», αναφέρει η ΔΟΕ, «ότι η εξυπηρέτηση των εργοδοτικών αιτημάτων δεν αποτελεί τη μοναδική στόχευση του σχεδίου νόμου. Η πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας ενδέχεται να αποτελεί “λαγό” για ανάλογες δυσμενείς ρυθμίσεις σε ολόκληρο το χώρο της εκπαίδευσης με στόχο να υποβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο και ο ρόλος του εκπαιδευτικού σε αυτό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:56