search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:54
MENU CLOSE

Νέο πρόβλημα για τα F-35: Δεν μπορούν να πετάξουν κοντά σε… αστραπές

17.07.2020 17:05
Τι τρέχει με τα F-35; - Αμερικανικό περιοδικό γράφει για... παραδόσεις stealth μαχητικών στην Ελλάδα (Photo) - Media

 

Σε πραγματικό… σίριαλ έχουν μετατραπεί τα προβλήματα που κάθε τόσο «βγαίνουν» στο διαβόητο stealth μαχητικό των ΗΠΑ, το F-35.

Αυτή τη φορά η «αστραπή» των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αντιμετώπισε προβλήματα να πετάξει σε κακοκαιρία και δη κοντά σε… αστραπές.

Όπως αναφέρει το Defense News, μαχητικά που πέταξαν κοντά σε αστραπές και κεραυνούς παρουσίασαν πρόβλημα σε σύστημα που τα προστατεύει από αυτά τα καιρικά φαινόμενα.

Μάλιστα, τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά που τα αεροσκάφη αποσύρθηκαν για επιδιορθώσεις, καθώς υπήρχε κίνδυνος, αν χτυπηθούν από κεραυνό να εκραγούν εν ώρα πτήσης.

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι σχεδιασμένο ώστε να αυξάνει την ποσότητα του αζώτου και να μειώνει το οξυγόνο στις δεξαμενές καυσίμων, ώστε να μειώνεται και ο κίνδυνος έκρηξης από σπινθήρα.

Οι έλεγχοι έδειξαν ότι υπήρξε ζημιά στο σύστημα σε 14 από 24 F-35 που πέρασαν έλεγχο και έτσι η αρμόδια υπηρεσία συνέστησε τα αεροσκάφη να μην πετούν κοντά σε κεραυνούς και αστραπές.

Ειρωνία: η επίση ονομασία του F-35 είναι F-35 Lightning II, ήτοι… αστραπή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:53