search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:08
MENU CLOSE

ΔΟΥ Κοζάνης: Μπαίνει εισαγγελέας για τη διαρροή του βίντεο της επίθεσης

18.07.2020 18:25
ΔΟΥ Κοζάνης: Δεν μιλάει ούτε στους γονείς του ο δράστης - Η αστυνομία ερευνά το κινητό του - Media

 

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για το πώς διέρρευσε το οπτικό υλικό, το οποίο βρίσκεται ακόμα αναρτημένο στο διαδίκτυο.

Την ώρα που υπάλληλοι στη ΔΟΥ Κοζάνης δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, μετά την επίθεση εναντίον τους από έναν 45χρονο με τσεκούρι, σοβαρά ερωτήματα δημιουργεί η διαρροή του βίντεο της επίθεσης αυτής. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για το πώς διέρρευσε το συγκεκριμένο οπτικό υλικό. Σημειώνεται ότι το εν λόγω βίντεο βρίσκεται στον σκληρό δίσκο στη ΔΟΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τρόπο διαρροής του.

Επίσης, ένα αντίγραφο του εν λόγω οπτικού υλικού έχει δοθεί στην Αστυνομία και ήδη βρίσκεται ως προανακριτικό υλικό, και το άλλο έχει σταλεί στα κεντρικά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αλεξιάδης: Να «κατέβει» το βίντεο

«Την ώρα που υπάλληλοι του Δημοσίου διακινδυνεύουν τη ζωή τους, για να σώζουν άλλους υπαλλήλους, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ άλλοι να κερδοσκοπούν από τέτοιες βάρβαρες επιθέσεις», σημειώνει ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρ. Αλεξιάδης. 

Όπως τονίζει, «η αποτρόπαιη  επίθεση στην εφορία  Κοζάνης ανέδειξε διαχρονικές ευθύνες και ελλείψεις στην ασφάλεια πολιτών και υπαλλήλων. Είναι, όμως, τραγικό, την ώρα που τα θύματα δίνουν κυριολεκτικά τη μάχη της ζωής τους, να διαρρέουν βίντεο της επίθεσης και να αναπαράγονται από “αδηφάγα” ΜΜΕ, για προφανείς οικονομικούς λόγους». 

«Είναι ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ:

• Η Πολιτεία  να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την απόσυρση των βίντεο αυτών, ως ελάχιστη συμπαράσταση στους τραυματίες και στις οικογένειές τους, που αυτή τη στιγμή ζουν το δικό τους δράμα. Στην ενέργεια αυτή πρέπει να συμβάλει και κάθε δημοσιογράφος που διαθέτει στοιχειώδη δεοντολογία.

• Τα αρμόδια Υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Δικαιοσύνης) να ερευνήσουν άμεσα για τον υπεύθυνο της διαρροής, ειδικά αν υπάρχει οικονομικό κίνητρο γι ‘ αυτήν.

Την ώρα που υπάλληλοι του Δημοσίου διακινδυνεύουν τη ζωή τους, για να σώζουν άλλους υπαλλήλους, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ άλλοι να κερδοσκοπούν από τέτοιες βάρβαρες επιθέσεις», συμπληρώνει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:08