search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:44
MENU CLOSE

ΑΕΛ – Ξάνθη 0-0: Αποστολή εξετελέσθη για τους «ακρίτες»!

18.07.2020 18:29
ΑΕΛ - Ξάνθη 0-0: Αποστολή εξετελέσθη για τους «ακρίτες»! - Media

 

Η Ξάνθη ανανέωσε την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα. Οι «ακρίτες» έμειναν στο 0-0 με την ΑΕΛ κι από την στιγμή που ο Πανιώνιος δεν κέρδισε στο Περιστέρι πέτυχαν τον στόχο τους!

Την παραμονή της στη Super League εξασφάλισε η Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ χάρη στο 0-0 που πήρε στην έδρα της ΑΕΛ, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Πανιωνίου στο Περιστέρι. Οι Ακρίτες άφησαν στην τελευταία θέση τον Πανιώνιο και ουσιαστικά σώθηκαν καθώς μοιάζει απίθανο να γίνει μπαράζ. Το ματς στο AEL FC Arena ήταν πολύ κακό, με ελάχιστες φάσεις, αρκετά φάουλ και κάρτες. Η Ξάνθη στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον χώρο που της έδωσε η ΑΕΛ, ενώ στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τους φιλοξενούμενους να χαμογελούν στο φινάλε μαθαίνοντας και το αποτέλεσμα στο Περιστέρι.

Κακό πρώτο μέρος με ελάχιστες φάσεις

ΑΕΛ και Ξάνθη ξεκίνησαν με 4-2-3-1 με τον Μιχάλη Γρηγορίου να αναγκάζεται σε αλλαγή στο αρχικό σχήμα λίγο πριν τη σέντρα με τον Βινίσιους να αντικαθιστά τον Παπάζογλου που τραυματίστηκε στο ζέσταμα και τον Νίκο Καραγεωργίου να δίνει φανέλα βασικού στον νεαρό Γκαργκαλατζίδη στην κορυφή της επίθεσης. Μόλις στο 3′ οι Ακρίτες πλησίασαν στο γκολ, όταν έπειτα από λάθος του Ηλιάδη στον χώρο της μεσαίας γραμμής η μπάλα έφτασε στον Ντε Αμορίμ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κρίστινσον από πλάγια θέση. Η ΑΕΛ απάντησε στο 8′ με το αριστερό σουτ του Τόρζε, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Αμπαντ.

Το παιχνίδι στο πρώτο 25λεπτο ήταν ισορροπημένο με την Ξάνθη να αναπτύσσεται κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με τους Στάρτζεον, Τζουρίτσκοβιτς και Μπαξεβανίδη, ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν και από τις δύο πλευρές με τους Βινίσιους και Τόρζε. Το ματς ήταν κάκιστο ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν καθόλου επικίνδυνες καταστάσεις. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους η ΑΕΛ έδωσε χώρο στην Ξάνθη, ωστόσο οι Ακρίτες δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των παικτών του Γρηγορίου.

Η Ξάνθη κράτησε το 0-0 μένοντας στην κατηγορία
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αρκετά φάουλ με τους Κρίστινσον και Αμπάντ να παραμένουν… θεατές. Ο πρώτος είδε ένα σουτ του Κοβάσεβιτς έξω από την περιοχή στο 54′ να περνάει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του, ενώ λίγο αργότερα το δυνατό σουτ του ίδιου έξω από την περιοχή κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της ΑΕΛ. Το παιχνίδι άρχισε να αποκτά ρυθμό με τους γηπεδούχους να απαντάνε με δύο ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά. Αρχικά με κεφαλιά του Βινίσιους στο 59′ που πέρασε δίπλα από το κάθετο και στη συνέχεια με σουτ του Σεσέροβιτς στο 61′ που δεν βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή.

Στο 70′ ο Καραγεωργίου ψάχνοντας τρόπο να κάνει απειλητική την ομάδα του αντικατέστησε τον Γκαργκαλατζίδη με τον Φοσέ στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο, οι Ακρίτες δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να ανοίξουν την άμυνα των βυσσινί. Στο 83′ η Ξάνθη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το φάουλ που κέρδισε σε εξαιρετική θέση, με τον Κοβάσεβιτς να εκτελεί πάνω στο τείχος, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Καραγεωργίου πέρασε και τον Κάστρο στο ματς ψάχνοντας το γκολ. Αυτό δεν ήρθε ποτέ, ωστόσο το 0-0 σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Πανιωνίου στο Περιστέρι, διατήρησε την Ξάνθη στην προτελευταία θέση, μένοντας στην κατηγορία! Το μόνο που συνέβη στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων ήταν ένα μακρινό δυνατό σουτ του Φίλιπ, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Άμπαντ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Φιλίπ, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μάρκοβιτς (83′ Μιχαήλ), Ηλιάδης, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (76′ Λουφάκης), Τόρζε, Βινίσιους, Πινακάς

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Τερκί, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (84′ Κάστρο), Ντε Αμορίμ (89′ Σόσα), Στάρτζεον, Γκαργκαλατζίδης (70′ Φοσέ)

Πηγή: gazzetta.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32