search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Ανατροπή στη Σύνοδο Κορυφής: Ο Μακρόν ζήτησε να προετοιμαστεί το αεροπλάνο του για αναχώρηση στις 12

18.07.2020 20:06
Ανατροπή στη Σύνοδο Κορυφής: Ο Μακρόν ζήτησε να προετοιμαστεί το αεροπλάνο του για αναχώρηση στις 12  - Media

 

Να είναι έτοιμο το αεροπλάνο του για να αναχώρηση τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας ζήτησε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ το θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. 

Όπως αναφέρει το Politico μετά από μια μη εποικοδομητική συνάντηση με τους λεγόμενους Σκληρούς 4 Αυστρία, Δανία, Ολλανδία και Σουηδία, ο Γάλλος Πρόεδρος ζήτησε από το πρωτόκολλο να προετοιμάσει το αεροπλάνο του για αναχώρηση στις 12 τη νύχτα, ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με διπλωματικό αξιωματούχο.

Το politico ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως ένα τρόπο του Μακρόν να… αυξήσει τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγερών και να προσπαθήσει να πιέσει για πρόοδο.

Κόντε: «Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με δήλωσή του μέσω Facebook, αναφέρθηκε στην πορεία της διαπραγμάτευσης στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Βρισκόμαστε σε τέλμα. Τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ΄ότι είχε προβλεφθεί. Υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία ακόμη συζητάμε και που δεν καταφέρνουμε να λύσουμε», τόνισε ο Κόντε.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Αναζητούμε και πρέπει να βρούμε μια σύνθεση των διαφόρων θέσεων, διότι είναι προς το συμφέρον όλων. Πρέπει να διατηρήσουμε, όμως, και τις σημαντικότερες συνισταμένες, αρχίζοντας από το ότι τα μέσα πρέπει να είναι ουσιαστικά και ανάλογα με την υφιστάμενη κρίση. Τουτέστιν αποτελεσματικά. Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση, συλλογική, σταθερή και ισχυρή».

Τέσσερις πρωθυπουργοί έκαναν διάλειμμα για… τηγανητές πατάτες

Στο μεταξύ τέσσερις πρωθυπουργοί έκαναν διάλειμμα για να απολαύσουν τις διάσημες τηγανιτές πατάτες του Βελγίου.

Η πρωθυπουργός της χώρας Σοφί Βιλμές ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία όπου διακρίνεται η ίδια και ο ομόλογός της από το Λουξεμβούργο Ξαβιέ Μπετέλ έξω από το περίφημο Maison Antoine, ενώ κάθονται για να απολαύσουν τις τηγανιτές τους πατάτες.

Μαζί τους οι πρωθυπουργοί της Εσθονίας Γιούρι Ράτας και της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα. Και οι τέσσερις έκατσαν μαζί έξω από το εστιατόριο στην πλατεία Jourdan, το οποίο έχει, επίσης, επιλέξει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για ένα σνακ στα διαλείμματα προηγούμενων Ευρωπαϊκών Συνόδων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:24