search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:42
MENU CLOSE

Σύνοδος Κορυφής: Θρίλερ για γερά νεύρα – Νέα συνεδρίαση το μεσημέρι

18.07.2020 21:48
Game of Thrones στην εποχή της πανδημίας… - Media

 

Με μια λιτή ανάρτηση στο Twitter έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των ηγετών της ΕΕ. 

Η ανακοίνωση από τον Barend Leyts έγινε μιάμιση ώρα μετά την έναρξη του δείπνου. 

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να δώσουν παράταση στη Σύνοδο Κορυφής και να συνεδριάσουν και για τρίτη ημέρα σε μία προσπάθεια να φτάσουν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Κόντε: «Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με δήλωσή του μέσω Facebook, αρκετές ώρες νωρίτερα είχε αναφερθεί στην πορεία της διαπραγμάτευσης στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Βρισκόμαστε σε τέλμα. Τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι είχε προβλεφθεί. Υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία ακόμη συζητάμε και που δεν καταφέρνουμε να λύσουμε», τόνισε ο Κόντε.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Αναζητούμε και πρέπει να βρούμε μια σύνθεση των διαφόρων θέσεων, διότι είναι προς το συμφέρον όλων. Πρέπει να διατηρήσουμε, όμως, και τις σημαντικότερες συνισταμένες, αρχίζοντας από το ότι τα μέσα πρέπει να είναι ουσιαστικά και ανάλογα με την υφιστάμενη κρίση. Τουτέστιν αποτελεσματικά. Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση, συλλογική, σταθερή και ισχυρή».

Η κίνηση Μακρόν

Να είναι έτοιμο το αεροπλάνο του για να αναχώρηση τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας ζήτησε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ το θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. 

Όπως αναφέρει το Politico μετά από μια μη εποικοδομητική συνάντηση με τους λεγόμενους Σκληρούς 4 Αυστρία, Δανία, Ολλανδία και Σουηδία, ο Γάλλος Πρόεδρος ζήτησε από το πρωτόκολλο να προετοιμάσει το αεροπλάνο του για αναχώρηση στις 12 τη νύχτα, ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με διπλωματικό αξιωματούχο.

Το politico ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως ένα τρόπο του Μακρόν να… αυξήσει τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγερών και να προσπαθήσει να πιέσει για πρόοδο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41