search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:27
MENU CLOSE

Συρία: Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης

19.07.2020 06:30
Συρία: Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης - Media

 

Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Συρία, μια χώρα ρημαγμένη από τον πόλεμο και σε πλήρη οικονομικό μαρασμό, όπου η εξουσία του Μπασάρ αλ-Άσαντ παγίωσε την κυριαρχία της στη μεγάλη πλειονότητα του εδάφους.

Πρόκειται για τις τρίτες βουλευτικές εκλογές μετά την έναρξη το 2011 μιας σύγκρουσης που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 380.000 ανθρώπων και την έξοδο εκατομμυρίων άλλων, ενώ η Δύση έχει επιβάλει κυρώσεις στο καθεστώς και τους υποστηρικτές του.

Τουλάχιστον 7.400 εκλογικά κέντρα άνοιξαν τις πόρτες τους στις 07:30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας στις κυβερνητικές ζώνες, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana. Για πρώτη φορά η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε πρώην προπύργια των ανταρτών.

Χθες Σάββατο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από την έκρηξη δύο βομβών κοντά σε τέμενος σε νότιο προάστιο της Δαμασκού, σύμφωνα με το Sana.

Το κόμμα Μπάαθ, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και μισό αιώνα και έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια Άσαντ, κερδίζει συνήθως άνετα τις εκλογές, που διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια για την εκλογή 250 βουλευτών, καθώς η πλειονότητα των αντιπάλων του ζουν στην εξορία ή σε τομείς που διαφεύγουν από τον έλεγχο της Δαμασκού.

Οι εκλογές, οι οποίες αρχικά επρόκειτο να διεξαχθούν τον Απρίλιο, αναβλήθηκαν δύο φορές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει μολύνει 496 ανθρώπους από τους οποίους 25 έχουν πεθάνει στις περιοχές που ελέγχει το καθεστώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ανάμεσα στους 1.658 υποψηφίους την ψήφο των πολιτών διεκδικούν και επιχειρηματίες. Ήδη, εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν πλημμυρίσει από τις αφίσες τους που συνοδεύονται από συνθήματα.

Στις εκλογές του 2016, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 57,56% σε σύνολο σχεδόν εννέα εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35