search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Β. Κορκίδης: Αδιάφορη και η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων στην αγορά της Αττικής

19.07.2020 13:42
Open TV: Νέο μέλος στη διοίκηση ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης - Media

 

«Αδιάφορη και η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων στην αγορά της Αττικής με θερμοκρασία εποχής υψηλή και εμπορική κίνηση χαμηλή!«

Αυτό αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Σχολιάζοντας ο κ. Κορκίδης την προηγούμενη εβδομάδα, τις θερινές εκπτώσεις στην Αττική, όπου όπως σημείωσε, πραγματοποιούνται άνω του 50% των εμπορικών συναλλαγών, εκτίμησε ότι ο τζίρος θα σημειώσει σημαντική μείωση (>17%) σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της πανδημίας στον τζίρο των καταστημάτων, ο κ. Κορκίδης είπε πως «το 65% των εμπορικών καταστημάτων στην Αττική δηλώνει πως έχει πληγεί από την κρίση της πανδημίας και εκτιμά τις απώλειες τζίρου στο -54%». Με βάση όλα αυτά, και δεδομένης «της ανύπαρκτης τουριστικής κίνησης και της απούσας τόσο της “εισαγόμενης” όσο και της “εσωτερικής κατανάλωσης”» ο κ.Κορκίδης εκτιμά πως «οι φετινές εκπτώσεις θα διαμορφωθούν σε επίπεδα μνημονιακής περιόδου και πολύ χαμηλότερα από τα 6 δισ. ευρώ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15