search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Καθηγητής φαρμακολογίας ΑΠΘ: Δεν θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Να πλένουμε χέρια και πόδια (photo)

20.07.2020 10:18
Η άυλη συνταγογράφηση είναι ο πιο απλός τρόπος για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Media

 

Ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας που είχε βγει σε δελτίο μεγάλου καναλιού και είπε:«Όποιος θέλει να είναι αισιόδοξος παίρνει ναρκωτικά» ξαναχτύπησε με συνέντευξη στο thestival.gr λέγοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, διότι όπως είπε: «Δεν υπάρχει εμβόλιο για κανέναν άλλο κορωνοϊό και δεν υπάρχει ούτε για το AIDS ούτε για τον Έμπολα. Γιατί φανταζόμαστε ότι μπορεί να υπάρξει για αυτόν τον κορωνοϊό; Κατά 99% δεν θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορωνοϊό γιατί δεν μπαίνει μόνιμη ανοσία. Δεν μας σκοτώνει ο ίδιος ο ιός. Πεθαίνουμε από μία έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού. Εάν εγώ το ενισχύσω σε έναν ασθενή τότε θα πεθάνει από το εμβόλιο. Είναι κοινή λογική».

Επίσης για το επίπεδο της αγωγής υγείας των Ελλήνων  ο καθηγητής είπε ότι «Πλύσιμο των χεριών και των ποδιών δεν θα έπρεπε να είναι στην κουλτούρα μας; Μπαίνω στο λεωφορείο και οι δύο στους τρεις έχουν μαυρίλες κάτω από τα νύχια. Αυτοί έχουν να πλύνουν τα χέρια τους μέρες για να μην πω εβδομάδες. Αυτή πρέπει να είναι μόνιμη δράση της κοινότητας. Να έχουμε μόνιμη αγωγή υγείας. Δεν είναι τα περιστασιακά μέτρα που θα μας σώσουν. Κι αν αύριο μας κάτσει χολέρα”;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39