search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:42
MENU CLOSE

Εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη στην εφημερίδα «Καθημερινή» – Η απάντηση της εφημερίδας (pdf)

20.07.2020 10:55
Εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη στην εφημερίδα «Καθημερινή» - Η απάντηση της εφημερίδας (pdf) - Media

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή εξώδικο της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Όλγας Γεροβασίλη για το χθεσινό δημοσίευμα στο οποίο “εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές  και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της”, όπως αναφέρει το εξώδικο. 

“Αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος η κα Γεροβασίλη θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει. Επίσης σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου”, αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, το εξώδικο στρέφεται κατά της εφημερίδας Καθημερινή  και της ιστοσελίδας kathimerini.gr, κατά του διευθυντή της εφημερίδας Αλέξη Παπαχελά, και των διευθυντών Σύνταξης της εφημερίδας Νότη Παπαδόπουλου και Κώστα Φαφούτη.

Γίνεται λόγος για «χυδαία παρουσίαση» του θέματος στο πρωτοσέλιδο, ενώ το δημοσίευμα (σελ 20, 21) χαρακτηρίζεται «ακραία συκοφαντικό» καθώς «αναφέρει  μόνο ψεύδη και συκοφαντίες». Σημειώνεται πως «το κείμενο βρίθει αναφορών στο πρόσωπό μου, με στόχο τον συσχετισμό μου με φερόμενη απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών, σε μια συζήτηση που φέρεται να διεξάγεται μεταξύ τρίτων στην οποία ουδεμία συμμετοχή είχα, ούτε και το δημοσίευμα φτάνει να ισχυριστεί ότι είχα,  ακόμη κι αν ήθελε τυχόν η στιχομυθία αυτή υποτεθεί αληθής, αυθεντική, μη παραποιημένη / προϊόν εγκλήματος – παράνομης υποκλοπής κ.ο.κ».

Το περιεχόμενο, ηδλαδή η στιχομυθία χαρακτηρίζεται ψευδής, αφού τα όσα αναφέρονται εκεί «καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα», ενώ αναφέρεται ότι το δημοσίευμα στοχεύει στην ηθική και πολιτική εξόντωση της κ. Γεροβασίλη αλλά «και στην δημιουργία μη ανεκτών υπονοιών σε βάρος μου περί τη νομιμότητα». Επισημαίνεται περαιτέρω, ότι το δημοσίευμα υιοθετεί το περιεχόμενο της στιχομυθίας χωρίς περαιτέρω διασταύρωση.

Μεταξύ άλλων με το εξώδικο η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να υπάρξει επανορθωτικό δημοσίευμα στην εφημερίδα καθώς και να απαλειφθούν τα σχετικά δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα της Καθημερινής και κάθε ιστοσελίδα ιδιοκτησίας της καθημερινής, στην οποία έχουν αναπαραχθεί. 

Η απάντηση της Καθημερινής 

Στο εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη απάντησε η εφημερίδα, η οποία αναφέρει: 

Η «Κ» αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η «Κ» προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου.

Η «Κ» δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:42