search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52
MENU CLOSE

Τζόνσον για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: «Δεν είμαστε ακόμα εκεί»

20.07.2020 13:07
Τζόνσον: Ως τα μέσα του 2021 η Βρετανία θα έχει ξεπεράσει την κρίση του κορωνοϊού - Media

 

O πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας τοποθετήθηκε σχετικά με τις πιθανότητες παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο άμεσο μέλλον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα υπάρξει επιτυχές εμβόλιο κατά του COVID-19 που θα αναπτυχθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, λέγοντας ότι «δεν είμαστε εκεί ακόμη».

«Το να πω ότι είμαι 100% σίγουρος ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο, φέτος ή μάλιστα τον επόμενο χρόνο, είναι, δυστυχώς, μια υπερβολή. Δεν είμαστε ακόμη εκεί », δήλωσε ο Τζόνσον.

Αυτή η δήλωση έρχεται, σύμφωνα με το news4health.gr λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Μ. Βρετανίας ότι συμφώνησε με 2 ακόμη εταιρείες, έτσι ώστε να εξασφαλίσει το εμβόλιο όταν αυτό είναι έτοιμο.

Ειδικότερα, η Βρετανία εξασφάλισε 30 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού εμβολίου που παράγουν μαζί η BioNTech με τη Pfizer. Επιπλέον συμφώνησε κατ ‘αρχήν για 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Valneva, με δυνατότητα προμήθειας 40 εκατομμυρίων περισσότερων δόσεων εάν αποδειχθεί ασφαλές, αποτελεσματικό και κατάλληλο, ανέφερε το υπουργείο.

Η Βρετανία έχει εξασφαλίσει 230 εκατομμύρια δόσεις

Αν και ακόμα δεν έχει παραχθεί το εμβόλιο κατά του COVID-19, η Βρετανία διαθέτει τώρα τρεις διαφορετικούς τύπους εμβολίων υπό παραγγελία και συνολικά 230 εκατομμύρια δόσεις πιθανώς διαθέσιμες. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται μετά τη συμφωνία που είχε ήδη ανακοινωθεί με την AstraZeneca, με την εταιρεία να παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις από το πιθανό εμβόλιο που αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Αυτή η νέα συνεργασία με ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες φαρμακευτικών προϊόντων και εμβολίων στον κόσμο θα διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την καλύτερη πιθανότητα να εξασφαλίσει ένα εμβόλιο που προστατεύει αυτούς που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο υπουργός επιχειρήσεων Alok Sharma.

Ας σημειωθεί ότι οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

Η Βρετανία δήλωσε ότι ήταν η πρώτη τέτοια συμφωνία που η Pfizer και η BioNTech συμφώνησαν για την προμήθεια του εμβολίου τους, το οποίο δοκιμάζεται σε δοκιμές πρώιμης και μέσης φάσης. Οι εταιρείες στοχεύουν να πραγματοποιήσουν έως και 100 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του τρέχοντος έτους και πιθανώς περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021, εάν το εμβόλιο είναι επιτυχημένο

Χρησιμοποιεί τη λεγόμενη προσέγγιση RNA messenger, σε αντίθεση με το πιο παραδοσιακό, απενεργοποιημένο εμβόλιο ολόκληρου ιού που αναπτύσσεται από τη Valneva.

Το πιθανό εμβόλιο της Valneva βρίσκεται ακόμη σε προκλινικές δοκιμές και η εταιρεία στοχεύει να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές μέχρι το τέλος του 2020.

Η Βρετανία δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ότι είχε εξασφαλίσει θεραπείες που περιέχουν αντισώματα εξουδετέρωσης COVID-19 από την AstraZeneca για την προστασία ατόμων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52