search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Big Brother στο Ισραήλ: Έβαλαν τη διαβόητη Shin Bet να παρακολουθεί τους φορείς κορωνοϊού

21.07.2020 08:05
Big Brother στο Ισραήλ: Έβαλαν τη διαβόητη Shin Bet να παρακολουθεί τους φορείς κορωνοϊού - Media

 

Tη συγκατάθεσή του στην εσωτερική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ να ιχνηλατεί τα τηλέφωνα των φορέων του νέου κορωνοϊού μέχρι τις αρχές του 2021, έδωσε το κοινοβούλιο της χώρας χθες με αφορμή την αναζωπύρωση των νέων κρουσμάτων.

Η τεχνολογία παρακολούθησης που διαθέτει η Shin Bet έχει χρησιμοποιηθεί περιστασιακά από το Μάρτιο για την ιχνηλάτηση φορέων, ενώ το κοινοβούλιο σε μία συνεδρίασή του που διήρκησε μέχρι αργά τη νύχτα, ενέκρινε την εφαρμογή του μέτρου μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κνεσέτ.

Η εσωτερική υπηρεσία ασφάλειας στο Ισραήλ ιχνηλατεί πληροφορίες σχετικά με την γεωγραφική τοποθεσία των επιβεβαιωμένων περιστατικών για 14 ημέρες, πριν από την αρχική διάγνωση. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό όσων έχουν έρθει σε επαφή με όσους μολύνθηκαν, ώστε να εντοπιστούν τα αρχικά περιστατικά μετάδοσης του ιού.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε έξι ακόμα θανάτους και 1.714 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 ώρες, με τους συνολικούς αριθμούς να φτάνουν τους 415 και 52.003, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 264 από το σύνολο των 664. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε 29.434, επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ.

Υπενθυμίζεται πως η απότομη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και η ραγδαία άνοδος της ανεργίας οδηγούν τις τελευταίες μέρες Ισραηλινούς σε διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης για το χειρισμό των συνεπειών της πανδημίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:18