search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:45
MENU CLOSE

600 ευρώ για κάθε αναδιάρθρωση και φορολογία!

31.08.2012 08:15
600 ευρώ για κάθε αναδιάρθρωση και φορολογία!  - Media

«Είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε μια κοινωνία που έχει χάσει και την τελευταία της ελπίδα.

«Είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε μια κοινωνία που έχει χάσει και την τελευταία της ελπίδα. Γιατί, σε γενικές γραμμές, την κρίση καλείται να την πληρώσει ο συνταξιούχους του ΟΓΑ, που χαίρει «φοβερών προνομίων», ο καψαλισμένος πυροσβέστης από τον «τεράστιο» μισθό του, οι καθαρίστριες, με δυο λόγια η… μαρίδα. Δηλαδή όλοι αυτοί που… χρεοκόπησαν το κράτος με τις σπατάλες τους. Αυτοί οι μόνιμοι χαμηλόμισθοι είναι που πλήρωναν σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα από τη δική τους τσέπη, και τοις μετρητοίς, τους διάφορους ευέλικτους κανονισμούς εργασίας των ΔΕΚΟ, στους οποίους προβλέπονταν οι πρόσθετες αμοιβές – πέραν του παχυλού μισθού – για επιδόματα, υπερωρίες, εκτός έδρας… επαγγελματικά ταξίδια, ανταλλαγές… τεχνογνωσίας και γενικά κάθε είδους βαριάς εργασίας που είχαν επωμισθεί.

Αυτά τα 600 πάνω – κάτω ευρώ σε μισθούς και συντάξεις καλούνται να σηκώσουν όλο το βάρος της κρίσης. Αναρωτιέται κανείς πώς τα καταφέρνουν οι διάνοιες των οικονομικών επιστημών και καλύπτουν τις τεράστιες μαύρες τρύπες με τα εξακοσαράκια και τα πεντακοσαράκια, δίχως να διαταράσσουν την ηρεμία των κραυγαλέα μεγάλων εισοδημάτων. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θαύμα της οικονομικής επιστήμης, σε μια απίθανη ανακάλυψη, σε μια επαναστατική μέθοδο. Ό,τι και αν είναι, στη χώρα μας θεωρείται ευκολότερο να λυθεί το οικονομικό μας πρόβλημα από τις συντάξεις και τους μισθούς των 600 ευρώ και όχι από τον πακτωλό των υπερκερδών, τους ποταμούς του «μαύρου» χρήματος, από την ασύστολη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε σκανδαλώδεις περιπτώσεις ενός κράτους βάρβαρα αχαλίνωτου και άδικου στα όρια της χυδαιότητας. Ακόμα και σήμερα, πολλές προνομιούχες τάξεις, συντεχνίες, κοινωνικές και οικονομικές ομάδες, επωφελούνται από σκανδαλώδη προνόμια, μένοντας στο απυρόβλητο.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43