search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:34
MENU CLOSE

Ανέκδοτες φωτογραφίες: Ο Χίτλερ και ο Γκέμπελς επιθεωρούν στρατιωτικό αεροδρόμιο λίγο μετά την εισβολή στην Πολωνία (Photos)

21.07.2020 13:06
Ανέκδοτες φωτογραφίες: Ο Χίτλερ και ο Γκέμπελς επιθεωρούν στρατιωτικό αεροδρόμιο λίγο μετά την εισβολή στην Πολωνία (Photos) - Media

 

Οι ανέκδοτες φωτογραφίες του Χίτλερ και του δεξιού του χεριού Γκέμπελς να επισκέπτονται στρατιωτικό αεροδρόμιο, τραβήχτηκαν από έναν πιλότο της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, αγνώστων στοιχείων. 


Εικάζεται ότι έχουν τραβηχτεί από το «Airfield Yellow» ένα πρόχειρο αεροδρόμιο που είχαν στήσει οι ναζί μέσα στην Πολωνία λίγες ημέρες μετά την κατοχή της.

Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το 1939, φαίνεται ο Χίτλερ ευδιάθετος και χαμογελαστός να μιλάει με τους πιλότους μπροστά από αεροπλάνα.

Το ίδιο και ο Γίοζεφ Γκέμπελς. 


Η επίσκεψη έγινε με άκρα μυστικότητα δεν καταγράφηκε σε κανένα αρχείο ενώ ύστερα από λίγους μήνες το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, «έσβησε» και μεταφέρθηκε ανατολικότερα.

Οι φωτογραφίες μεγέθους 9cm x 6cm αποκαλύφθηκαν μέσα σε ένα μικρό άλμπουμ φωτογραφιών δεμένο με δέρμα ενώ στο εσωτερικό του οπισθόφυλλου κάποιος – πιθανότατα ο άγνωστος πιλότος – σχολίαζε την επίσκεψη.

Το άλμπουμ μαζί με τις φωτογραφίες αγοράστηκε από Άγγλο συλλέκτη. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32