search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:27
MENU CLOSE

«Καρφιά» ΔΑΚΕ κατά Κεραμέως για τα ν/σ για τα ιδιωτικά σχολεία: Απαραίτητη η εποπτεία από το υπ. Παιδείας

21.07.2020 13:24
5091433-1.jpg

 

Τη διαφωνία της με κρίσιμες διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση εξέφρασε η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «η εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού τους από το Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρείται περιττός κρατικός παρεμβατισμός, αλλά συνιστά μια μη διαπραγματεύσιμη και αναντικατάστατη συνθήκη διαφάνειας, αποτροπής φαινομένων ανομίας, προστασίας του αγαθού της εκπαίδευσης και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».

Συγκεκριμένα, η ΔΑΚΕ υπογραμμίζει ότι «εκπαίδευση αποτελεί ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό ανεξάρτητα από το καθεστώς λειτουργίας –δημόσιο ή ιδιωτικό– της δομής που την παρέχει. Η όποια, λοιπόν, αποκλειστική συσχέτισή της με τις “ανεξέλεγκτες διακυμάνσεις της προσφοράς και της ζήτησης” υπονομεύει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ δύναται να εγείρει σοβαρότατα ζητήματα ακόμη και νομιμότητας στην έκδοση των αντίστοιχων τίτλων (υπήρξαν σχετικές συστάσεις της Κομισιόν προς τη χώρα μας)».

Παράλληλα, τονίζει ότι «το Ιδιωτικό Σχολείο είναι πρωτίστως Σχολείο και ο Εκπαιδευτικός, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός του, δεν μπορεί να λογίζεται “εργαζόμενος λάστιχο”… Άλλο η αναγκαία αξιολόγηση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και άλλο η εργοδοτική αυθαιρεσία ή η εργαλειοποίησή της για αναίτιες απολύσεις και εκβιαστικές περικοπές ή ακόμη και αντίποινα» και καλεί το υπουργείο Παιδείας «να προχωρήσει στις επιβεβλημένες αναθεωρήσεις του Σχεδίου Νόμου για την “Ιδιωτική Εκπαίδευση” διαμορφώνοντας ένα στιβαρό θεσμικό πλαίσιο που θα εγγυάται την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την επαγγελματική σταδιοδρομία και τα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τη δημοκρατική λειτουργία των σχολικών μονάδων με κοινό παρονομαστή την προστασία του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης και του απορρέοντος από αυτό δημοσίου συμφέροντος από πάσης φύσεως μονομερείς παρεμβάσεις ή επιδιώξεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:26