search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:58
MENU CLOSE

Free Britney: Τι συμβαίνει με τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς

21.07.2020 13:25
Free Britney: Τι συμβαίνει με τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς - Media

 

Η θεωρία συνωμοσίας που θέλει την Μπρίτνεϊ Σπίαρς να στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα στους θαυμαστές της μέσω Instagram αναζωπύρωσε το κίνημα #FreeBritney.

To 2007 η Μπρίτνεϊ Σπίαρς πήρε διαζύγιο από τον τότε σύζυγό της, Κέβιν Φεντερλάιν, ο οποίος πήρε την πλήρη κηδεμονία των δύο παιδιών τους. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η τραγουδίστρια τότε συμπεριφερόταν αλόγιστα. Ξύρισε το κεφάλι της, έσπασε το παράθυρο του αυτοκινήτου ενός παπαράτσο και γενικώς είχε υιοθετήσει μια εχθρική συμπεριφορά, αποτέλεσμα της ψυχολογικής πίεσης που της άσκησε το ανελέητο και αδυσώπητο κυνηγητό από τα media, αλλά και η κατάχρηση ουσιών. Τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς η Μπρίτνεϊ Σπίαρς εισήχθη για δεύτερη φορά σε ψυχιατρική κλινική και παραχωρήθηκε νομικά ο έλεγχος της περιουσίας της, η οποία τότε ανερχόταν στα 60 εκατομμύρια, στον πατέρα της Τζέιμι Σπίαρς και τον δικηγόρο Άντριου Γουόλετ. Πριν από ένα χρόνο, ο πατέρας της αποσύρθηκε «λόγω προβλημάτων υγείας» και τη θέση του πήρε ο μάνατζερ της popstar, Τζόντι Μοντγκόμερι.

Όπως αναφέρει το Forbes, η Σπίαρς δεν μπορεί να οδηγήσει, να ψηφίσει, να παντρευτεί, να ξοδέψει τα χρήματά της, να δεχτεί επισκέψεις από όποιον επιθυμεί και γενικά τίποτα που ένας άνθρωπος κάνει στη ζωή και την καθημερινότητά του. Τυπικά τέτοιες συμφωνίες αφορούν ανθρώπους που βρίσκονται σε κώμα ή έχουν σοβαρές ψυχικές ασθένειες και δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις μόνοι τους. Βέβαια, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς -η οποία δεν έχει διεγνωστεί επίσημα, με ψυχική διαταραχή- τα τελευταία 12 χρόνια που βρίσκεται σε αυτό το καθεστώς, έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, είχε 4ετές συμβόλαιο για εμφανίσεις στο Λας Βέγκας κερδίζοντας 140 εκατομμύρια δολάρια, λάνσαρε αρώματα και συλλογές μόδας, ενώ έγινε και κριτής στο X Factor και πολλοί αναρωτιούνται πώς γίνεται μια γυναίκα που υποτίθεται ότι δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο στη ζωή της να κάνει όλα αυτά τα πράγματα;

Πώς είναι δυνατόν να επανήλθε στη μουσική μόλις ένα χρόνο μετά το breakdown, με το Gimme More, κάνοντας μάλιστα κι ένα αξιόλογο comeback και μια παγκόσμια περιοδεία; Ο δικηγόρος της, τον οποίο έχει επιλέξει ο πατέρας της για την ίδια, ισχυρίζεται ότι έχει λόγο στις αποφάσεις που αφορούν την επαγγελματική και προσωπική της ζωή, αλλά οι πιο φανατικοί θαυμαστές της δεν το πιστεύουν.

Από το λεγόμενο «break-down» λοιπόν και ύστερα ξεκίνησε το κίνημα Free Britney, με τους υποστηρικτές του να στοχεύουν σε μια ελεύθερη Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Ελεύθερη να παίρνει τις δικές της αποφάσεις, με τον πλήρη έλεγχο του εαυτό της.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και ο γνωστός Instagram λογαριασμός Diet Prada, η Μπρίτνεϊ πάντα ένιωθε ότι πνίγεται και ότι όλοι την αντιμετωπίζουν ως προϊόν, ιδιαίτερα ο πατέρας της, ο οποίος είναι αλκοολικός και πριν από λίγο καιρό επιτέθηκε σε ένα από τα παιδιά της, με αποτέλεσμα και οι δυο γιοι της να λάβουν περιοριστικά μέτρα εναντίον του. Η ίδια λοιπόν μέσα από τους στίχους των τραγουδιών της ανέκαθεν φαινόταν σαν να στέλνει μηνύματα σε όσους την ακούν ότι θέλει να είναι ελεύθερη, όπως τα «Overprotected», «Lucky» και «My Prerogative», ενώ στις εμφανίσεις της στη σκηνή και στα βίντεο κλιπ, εμφανίζεται πάντα δεμένη ή σε κλουβί.

Ένας αστικός μύθος τη θέλει να αλλάζει την πραγματική φωνή της, η οποία μοιάζει πολύ με αυτήν της Κριστίνα Αγκιλέρα. Επειδή αυτό δεν άρεσε καθόλου στην τότε δισκογραφική εταιρία της, καθώς έκαναν μαζί το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία, την ανάγκασε να την αλλάξει και να τραγουδήσει με τη χαρακτηριστική ένρινη φωνή με την οποία είναι γνωστή έως σήμερα. Καθώς αυτό καταστρέφει ουσιαστικά την αληθινή της χροιά, συνήθως τραγουδά playback. Μάλιστα, λέγεται ότι το 2006, με σκοπό να επανασυστηθεί στο κοινό με την αληθινή της φωνή, ηχογράφησε το άλμπουμ «Original Doll», το οποίο η δισκογραφική «έθαψε» και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Ακούστε την παρακάτω με την αληθινή (;) φωνή της:

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, βλέπαμε μια πιο δημιουργική Μπρίτνεϊ, να έχει βρει φαινομενικά τον εαυτό της και να ζει ευτυχισμένη με τον όμορφο χορευτή σύντροφό της, με τον οποίο είναι μαζί από το 2016, η θεωρία συνωμοσίας που τη θέλει εγκλωβισμένη, να προσπαθεί να στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα μέσα από τις αναρτήσεις της στο Instagram ήρθε ξανά στην επιφάνεια, με το hashtag #FreeBritney να κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρω του διαδικτύου.

Ξεκίνησε να κάνει ξανά την εμφάνισή του τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς εισήχθη για τρεις μήνες σε κλινική επειδή οδήγησε ως ένα φαστφουντάδικο με τον σύντροφό της χωρίς άδεια και αρνήθηκε να πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνταν. Η ίδια έδωσε κατάθεση σε ανακριτική και είπε ότι κρατούνταν εκεί παρά τη θέληση της, με εντολή του πατέρα της, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνεί και η μητέρα της, η οποία κάνει like και σχολιάζει σε αναρτήσεις που αφορούν το κίνημα #FreeBritney.

Τον τελευταίο καιρό, ειδικά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και το lockdown στις ΗΠΑ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα social media, με τους followers να μελετούν εξονυχιστικά κάθε της ανάρτηση. Ποστάρει συνέχεια βίντεο που κάνει γυμναστική και χορεύει, αλλά και κείμενα που για πολλούς έχουν κρυμμένο νόημα, με τους φανατικούς θαυμαστές της να ισχυρίζονται ότι όλα αυτά αποτελούν έκκληση για βοήθεια.

Όπως αναφέρει το ΝΜΕ, οι fans της στα σχόλια της ζητούν να τους στείλει ξεκάθαρο μήνυμα αν χρειάζεται βοήθεια, στα οποία φαίνεται να ανταποκρίνεται. Για παράδειγμα της έχουν ζητήσει να φορέσει κίτρινη και μαύρη μπλούζα, πράγμα που έκανε σχεδόν αμέσως, αλλά και να δημοσιεύσει μια φωτογραφία με περιστέρια, με τη Σπίαρς να δημοσιεύει έναν γνωστό πίνακα, στον οποίο -καλά το μαντέψατε- βλέπουμε περιστέρια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HOLY HOLY CRAP !!!!!! My florist surprised me today by making the flower arrangement all different colors….. I was so excited I threw on my favorite yellow shirt and just had to SHARE !!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Britney Spears (@britneyspears) στις

Τυχαίο ή όχι; Tο μόνο σίγουρο είναι ότι μια γυναίκα που κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστή και να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στη μουσική, θέτοντας τις βάσεις της ποπ όπως την ξέρουμε σήμερα, έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί μόνο της τον εαυτό της. Επειδή είναι εκατομμυριούχος (με δικαίωμα να ξοδεύει κάτι παραπάνω από 1000 δολάρια το μήνα και τους κηδεμόνες να βγάζουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για τις υπηρεσίες τους) και διεθνές είδωλο, χωρίς διαγνωσμένη ψυχική ασθένεια) δεν έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη ζωή της και να διαχειριστεί όπως εκείνη θέλει τους καρπούς της σκληρής δουλειάς της;

Οι θαυμαστές της Μπρίτνεϊ, λοιπόν, προχώρησαν την υπόθεση λίγο περισσότερο και πάνω από 100 χιλιάδες άτομα υπέγραψαν αίτημα προς τον Λευκό Οίκο, στο οποίο ζητούν να της παραχωρηθεί το δικαίωμα να προσλάβει η ίδια τον δικηγόρο που θέλει, ώστε να μπορεί να πολεμήσει και να πάρει πίσω τη ζωή της.

Πηγή: bovary.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:58