search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:43
MENU CLOSE

Η 3η του Σεπτέμβρη και τα νέα ορόσημα

31.08.2012 10:34
Η 3η του Σεπτέμβρη και τα νέα ορόσημα - Media

Από το Μαρικάκι

Πολύς λόγος γίνεται από προχθές για την εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή και του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα 3η του Σεπτέμβρη με τα συνθήματα της ομώνυμης ιστορικής ιδρυτικής διακήρυξης του «Κινήματος» απέναντι στην εκδήλωση του αλληλοσπαρασσσόμενου πια Βενιζελικού (με τάσεις κεντρόφυγες) ΠΑΣΟΚ.

Από το Μαρικάκι

Πολύς λόγος γίνεται από προχθές για την εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή και του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα 3η του Σεπτέμβρη με τα συνθήματα της ομώνυμης ιστορικής ιδρυτικής διακήρυξης του «Κινήματος» απέναντι στην εκδήλωση του αλληλοσπαρασσσόμενου πια Βενιζελικού (με τάσεις κεντρόφυγες) ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νέος Αγωνιστής πραγματοποιεί μια τέτοια παράλληλη εκδήλωση αυτή τη μέρα. Εν πάση περιπτώσει είτε με εκδηλώσεις είτε με ανακοινώσεις και φυλλάδια είχε εγκαινιάσει προ πολλού την εν λόγω «παράδοση» με την οποία δήλωνε την διαφοροποίησή του από την ηγεσία (του Γιωργάκη πιο πριν και του Μπένι τώρα) και την άρνησή του να παραχωρήσει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ σε αυτή. Μέχρι σήμερα το θέμα δεν είχε πάρει ποτέ διαστάσεις. Έκταση δόθηκε από τη στιγμή που η εκδήλωση τέθηκε υπό την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ, υπό της νέες συνθήκες της εκτόξευσής του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως του πώς διαχειρίζεται το θέμα των συμβόλων και των παρακαταθηκών του ΠΑΣΟΚ ο Νέος Αγωνιστής, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να είναι πιο προσεκτική, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Σε τελική ανάλυση, στη νέα εποχή που υπόσχεται ας αναζητήσει να βάλει το στίγμα του σε νέα ορόσημα στα οποία θα αντανακλάται και θα συνεγείρεται ολόκληρη η κοινωνία και όχι μόνο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (ακόμη κι αν θεωρεί ότι στην εν λόγω διακήρυξη, αντανακλάται διαχρονικά το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας) . Αν η Αριστερά για δεκαετίες ολόκληρες διαμαρτυρόταν ότι το ΠΑΣΟΚ τη λεηλατεί και επιχειρεί να τη διαλύσει και να την εκμηδενίσει, καλό θα ήταν, σήμερα που διεκδικεί την ηθική υπεροχή, να μην χρησιμοποιεί τις τακτικές του αντιπάλου της όσο άθλιος κι αν είναι αυτός. Τέλος, επικοινωνιακά αυτό που μένει είναι η διαμάχη για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε «ατόπημα» ή έκανε «μαγκιά» και όχι η αμηχανία του ΠΑΣΟΚ και του Μπένι για μια επέτειο που βρίσκει το πάλαι ποτέ «Κίνημα» στα χειρότερά του… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:43