21/07/2019 23:24:56
9.10.2009

Χωρίς βουλευτή οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα παρουσιάζει σημαντική ανανέωση αφού εισέρχονται στη Βουλή για πρώτη φορά πέντε πρόσωπα: ο Αλέξης Τσίπρας (Α’ Αθήνας), ο Δημήτρης Παπαδημούλης (Β’ Αθήνας), η 30χρονη Ηρώ Διώτη (Λάρισα), ο Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηράκλειο) και ο Βασίλης Μουλόπουλος (Επικρατείας).

Επίσης επανεκλέγονται οι Φώτης Κουβέλης και Γρηγόρης Ψαριανός (Β’ Αθήνας), ο Θοδωρής Δρίτσας (Α’ Πειραιά), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β’ Πειραιά), ο Θανάσης Λεβέντης (Αττική), ο Τάσος Κουράκης (Α’ Θεσσαλονίκης), η Λίτσα Αμμανατίδου (Β’ Θεσσαλονίκης) και ο Νίκος Τσούκαλης (Αχαΐα).

Από την άποψη των συσχετισμών, οι έξι βουλευτές ανήκουν στην πλειοψηφία του ΣΥΝ (Τσίπρας, Λαφαζάνης, Κουράκης, Αμμανατίδου, Διώτη και Κριτσωτάκης), τέσσερις στη μειοψηφούσα ανανεωτική πτέρυγα (Κουβέλης, Παπαδημούλης, Λεβέντης, Τσούκαλης) ενώ οι Δρίτσας, Μουλόπουλος και Ψαριανός είναι ανεξάρτητοι του ΣΥΡΙΖΑ, φίλα προσκείμενοι στο Αριστερό Ρεύμα οι δύο πρώτοι (ο Β. Μουλόπουλος ήταν επιλογή του Τσίπρα για το Επικρατείας) και στην Ανανεωτική Πτέρυγα ο τελευταίος.

Μια ανάσα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε, αλλά, αν θεωρηθεί ότι του δόθηκε μια ακόμα ευκαιρία, η ευθύνη πλέον είναι μεγάλη...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.