search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:33
MENU CLOSE

Dua Lipa: Τι απαντά για την ανάρτηση με τη «Μεγάλη Αλβανία»

22.07.2020 06:50
Dua Lipa: Τι απαντά για την ανάρτηση με τη «Μεγάλη Αλβανία»  - Media

 

Διευκρινιστική δήλωση στην ανάρτησή της έκανε η Ντούα Λίπα μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media.

Η αλβανίδα τραγουδίστρια είχε δημοσιεύσει πρόσφατα μια φωτογραφία με χάρτη που παρουσίαζε την Αλβανία διευρυμένη μέχρι τη Θεσπρωτία,αναφέροντας ότι οι Κοσοβάροι-Αλβανοί είναι αυτόχθονες ομάδες.

Έπειτα από τις ποικίλες αντιδράσεις που προκάλεσε η εν λόγω ανάρτηση, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να συνδέουν τη θέση της με την ακροδεξιά ιδεολογία της “Μεγάλης Αλβανίας”, η Ντούα Λίπα επανέρχεται με διάθεση να ανασκευάσει…

Συγκεκριμένα, με μια αναφορά της ζητά το Κοσσυφοπέδιο να εμφανίζεται στους Χάρτες της Apple ως ανεξάρτητο έθνος. Μια αναφορά που υποστηρίχθηκε και από την άλλη διάσημη ποπ σταρ, τη Ρίτα Ορά, που έχει επίσης δεσμούς με το Κοσσυφοπέδιο.

«Θα ήθελα πολύ να δω την Apple να δείξει ευαισθητοποίηση, βάζοντας το Κοσσυφοπέδιο στον χάρτη! Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρη που έχουν τόσα όμορφα και μεγάλα ταλέντα», ανέφερε σχετικά η Όρα.

Η Λίπα από την πλευρά της, εξήγησε με νέο tweet ότι «δεν είχε ποτέ σκοπό να προκαλέσει μίσος».

«Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς. Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου… τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου. Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους» έγραψε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:30