search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:29
MENU CLOSE

Τεστ που ανιχνεύει τον καρκίνο τέσσερα χρόνια πριν εμφανιστεί ανακάλυψαν οι Κινέζοι

22.07.2020 07:20
Κορωνοϊός: Τέλος τα τεστ και στο ΕΚΠΑ για τα Νοσοκομεία – Μπλόκαρε και αυτό το εργαστήριο - Media

 

Τεστ το οποίο, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο έως και τέσσερα χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα δημιούργησαν ερευνητές στην Κίνα.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι το τεστ με όνομα PanSeer ανιχνεύσε τον καρκίνο στο 95% των ατόμων που δεν είχαν συμπτώματα αλλά νόσησαν αργότερα.

Όπως εξηγούν στην έκθεσή τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications το τεστ δεν «προβλέπει» τον καρκίνο αλλά εντοπίζει καρκινικούς όγκους που δεν έχουν δώσει συμπτώματα ή δεν έχουν εντοπιστεί με άλλες εξετάσεις.

Η ομάδα των Κινέζων χαρακτηρίζει «συναρπαστικό» το εύρημά τους καθώς ελάχιστες παρόμοιες έρευνες έχουν καταφέρει να εντοπίζουν καρκίνους πριν να προκαλέσουν συμπτώματα.

Για να καταλήξει στην ανακοίνωσή της η ομάδα χρησιμοποίησε πλάσμα αίματος από Κινέζους που συγκεντρώθηκε από το 2007 έως το 2014.

Ωστόσο η έρευνα έχει και κάποιες «αδυναμίες» καθώς βασίστηκε σε έναν σχετικά μικρό αριθμό δειγμάτων ενώ το τεστ δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο μπορεί να πάσχει το κάθε άτομο.

Πηγή: protothema

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:29