search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:22
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για τα ελληνοτουρκικά

22.07.2020 07:25
Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ: Στο επίκεντρο η Ανατολική Μεσόγειος - Media

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε χθες το απόγευμα επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επιτυχία της Ελλάδας αλλά και για τον εποικοδομητικό ρόλο του στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας. 

Η τηλεφωνική επικοινωνία της Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό έγινε λίγο μετά την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Αθήνα. 

Χθες, ο κ. Μάας είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε πως «η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά. Εφόσον συνεχίσει η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση, η επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ εναντίον της θα είναι μονόδρομος», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί δε πως τηλεφωνική επικοινωνία είχε η Αγκελα Μέρκελ και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επικοινωνία ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί εάν η μεταξύ τους επικοινωνία έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης ή σήμερα νωρίς το πρωί. Οι δύο ηγέτες, όπως έγινε γνωστό, συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Λιβύη, τη Συρία, τον τουρισμό, την Covid-19 και τις διμερείς σχέσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:18