search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:29
MENU CLOSE

Κρεμασμένα στα κάγκελα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων προσφυγόπουλων

22.07.2020 09:21
prosfigesvial.jpg

 

Τον πλέον ακατάλληλο τρόπο επέλεξε η διοίκηση της ΒΙΑΛ για να γνωστοποιήσει στους άμεσα ενδιαφερόμενους γονείς ανηλίκων τις ημερομηνίες που θα μπορούν να προσέρχονται σταδιακά ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Για κάποιον ακατανόητο λόγο η γνωστοποίηση των σχετικών ημερομηνιών, αντί να ανακοινωθεί σε προσωπικό επίπεδο είτε με τη χρήση τεχνολογίας είτε με όποιον άλλον πρόσφορο τρόπο, επιλέχθηκε η ανάρτηση των πινάκων στα κάγκελα της ΒΙΑΛ με αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων ανηλίκων να γίνουν έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός που έχει πρόσβαση ή διαμένει στο ΚΥΤ.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών χαρακτηριστικό είναι ότι ο κάθε πίνακας εκτός των απαραίτητων στοιχείων, όπως ονοματεπώνυμο και φύλο, περιλαμβάνει ακόμα την ηλικία του κάθε παιδιού, την εθνικότητα ακόμα και το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου για το καθένα εξ αυτών!

Προσωπικά δεδομένα ευαίσθητα από τη φύση τους, τα οποία στην πιο αθώα εκδοχή θα μπορούσαν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν από επιτήδειους για δημιουργία πλαστών εγγράφων ,με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον της αίτησης των μικρών αλλά και της ίδιας τους της μοίρας σε μια πιο ακραία εκδοχή…

Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτική στο μέλλον η διοικήτρια Βασιλική Δανού, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν ανήλικα παιδιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:29