search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:03
MENU CLOSE

Toν… γεωτουρισμό και θερμαλισμό θέλει να αναδείξει η Άντζελα Γκερέκου

22.07.2020 09:43
Toν... γεωτουρισμό και θερμαλισμό θέλει να αναδείξει η Άντζελα Γκερέκου - Media

 

Την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ, πρώην ΙΓΜΕ) επισκέφθηκε χθες η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας στην οποία είχε συμμετάσχει στις 6 Ιουλίου στο Λαύριο με θέμα «Αξιοποίηση της μεταλλευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας του Δήμου Λαυρεωτικής».

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, αφού ξεναγήθηκε στο Μουσείο Ορυκτών και Πετρωμάτων και τους άλλους χώρους της ΕΑΓΜΕ, είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της, κο Ανδρέα Τσώκο, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως ανέφερε η κα Γκερέκου, η ανάδειξη της γεωκληρονομιάς της χώρας μας αποτελεί για τον ΕΟΤ σημαντικό εργαλείο εξωστρέφειας και προσέλκυσης επισκεπτών μέσω του γεωτουρισμού και του θερμαλισμού, με στόχο την ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού, τον περαιτέρω εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΓΜΕ αποτελεί τον θεσμοθετημένο τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας σε θέματα γεωεπιστημών, ενώ στους βασικούς σκοπούς του συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η έρευνα και αξιολόγηση των ορυκτών πρώτων υλών και των υπογείων υδάτων της χώρας με την παράλληλη χορήγηση αδειών για ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού. 
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:01