search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:16
MENU CLOSE

Επίθεση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου κατά ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού για τα σεξιστικά σχόλια στη Χρηστίδου

22.07.2020 12:36
Χρηστίδου: Τα backstage της φωτογράφισης, τα τεστ για Covid-19 και οι αποκαλύψεις (Video) - Media

 

Με τίτλο, «Μηδενική ανοχή στην σεξιστική και μικροπολιτική επίθεση του δημοσιογράφου Κλ. Λοΐζου εναντίον της Ραλλίας Χρηστίδου» η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου καταδικάζει απερίφραστα την πολιτική και χυδαία σεξιστική επίθεση εναντίον της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλίας Χρηστίδου από τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη ΜΜΕ στα Δωδεκάνησα, Κλεάνθη Λοΐζο.

Ο κ. Λοΐζος ξεπέρασε τα όρια της ανοχής μας με την προ ημερών ανάρτηση μιας παραποιημένης φωτογραφίας της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ με εξαιρετικά προσβλητικά σχόλια.

Μια χυδαία στοχοποίηση από έναν επαγγελματία στα ΜΜΕ, για μια γυναίκα. Μια γυναίκα που ούτε γνωρίζει, ούτε καν συνυπολογίζει ότι εκπροσωπεί τον θεσμό της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας.

Η συντρόφισσα Ραλλία Χρηστίδου προχώρησε άμεσα σε εξώδικο και μηνύσεις με αποτέλεσμα ο κ. Λοΐζος να διαγράψει την ανάρτηση και να «ανεβάσει» δημόσια ένα «συγνώμη» σε απλή ανακοίνωση, με τα επόμενα διαδικτυακά «σχόλια» δυστυχώς να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου:

– εκφράζει την πολιτική και ηθική συμπαράστασή της στην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έδειξε μηδενική ανοχή στην παραπληροφόρηση, τα fakenews , την στοχοποιημένη «πολιτική δολοφονία» και την έμφυλη διάκριση σε βάρος της.

-δηλώνει ότι παύει κάθε εμφάνιση των στελεχών της στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του συγκεκριμένου κυρίου.

– καλεί τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, όπως και όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, και τα δημοσιογραφικά σωματεία να πάρουν θέση για τη συγκεκριμένη «επίθεση».

– καλεί την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Φύλου να αξιοποιήσει το άρθρο 24 ν.4604/2019 που προβλέπει μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη διαφήμιση και στις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Εν κατακλείδι:

Ο δημόσιος σεξιστικός λόγος, είναι η πιο ύπουλη μορφή ρατσισμού και ένα όπλο στη φαρέτρα του νεοφιλελευθερισμού και του κοινωνικού αυτοματισμού. Οφείλουμε όλοι και όλες να υπερασπιζόμαστε καθημερινά και σε όλα τα πεδία, τα δικαιώματα των γυναικών που πλήττονται από τον σεξισμό, την υποτίμηση και την βία, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η συμμετοχή τους στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11