search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:38
MENU CLOSE

Κόντε: Η ΕΕ στάθηκε στο ύψος της ιστορίας της

22.07.2020 13:52
Ιταλία: Σε δύσκολη θέση ο Τζουζέπε Κόντε - «Έχω εμπιστοσύνη στα μέλη του κοινοβουλίου» - Media

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην Γερουσία της Ρώμης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που ολοκληρώθηκε χθες, υπογράμμισε με έμφαση: «Ήταν μια έκτακτη σύνοδος και σε ό,τι αφορά την πολυπλοκότητά της. Η συμφωνία που επετεύχθη αποτελεί αναμφίβολα έναν βασικό σταθμό, και μας κάνει να μπορούμε να δηλώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο ύψος της ιστορίας της».

Παράλληλα, ο Κόντε τόνισε: «ακόμη και όταν οι διαφορές έμοιαζαν αγεφύρωτες, οι λαοί μας δεν έπαψαν να δείχνουν βαθύ αίσθημα ευθύνης. Δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε, να έχουμε πρόσβαση σε έναν μέτριο συμβιβασμό ή να δεχθούμε να αναβληθεί η λύση».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της συμφωνίας είναι ότι διατηρούνται οι δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ακόμη και το λεγόμενο “φρένο έκτακτης ανάγκης” θα μπορεί να έχει διάρκεια το πολύ τριών μηνών και δεν θα προβλέπει δικαίωμα βέτο», είπε ο Τζουζέπε Κόντε, απευθυνόμενος στους ιταλούς γερουσιαστές.

Τέλος, υπενθύμισε ότι το 10% των συνολικών πόρων θα προκαταβληθεί και ότι θα μπορούν να στηριχθούν οικονομικά και τα « πρότζεκτ» που ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, υπό τον όρο να είναι συμβατά με το όλο πρόγραμμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37