search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:56
MENU CLOSE

ΠΟΕΣΥ: Στηρίζουμε τον δημοσιογράφο της Λέσβου που μηνύθηκε από ακροδεξιούς

22.07.2020 18:58
Ρωσία: Κατέρρευσε πάγος σε καταρράκτη στην Καμτσάτκα – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες (Photos) - Media

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την απόπειρα εκφοβισμού που δέχτηκε κατά την τέλεση των καθηκόντων του ο συνάδελφος δημοσιογράφος Θράσος Αβραάμ εργαζόμενος στην ιστοσελίδα stonisi.gr της Λέσβου και βρίσκεται στο πλευρό του στη δικαστική δίωξη που έχει κινηθεί εναντίον του.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και τη στοχοποίηση τους από ακραία αντιδημοκρατικά στοιχεία. Καλεί τους εργαζόμενους συναδέλφους στα μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν αντιστάσεις απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και να συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης των πολιτών. Η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην ενημέρωση αποτελούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να προστατεύονται από απειλές και επιθέσεις και να αισθάνονται ελεύθεροι, ώστε να υπηρετούν την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό – όπως άλλωστε προβλέπει και ο κώδικας αρχών Δεοντολογίας των δημοσιογράφων.

Ως Δ.Σ. στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό του διωκόμενου συνάδελφου ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτη, ο Θράσος Αβραάμ, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας, αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα stonisi.gr βίντεο, το οποίο δείχνει την επίθεση από ακραία στοιχεία εναντίον αυτοκίνητου της οργάνωσης «One Happy Family» και των δύο επιβατών του, εθελοντών.

Το αποτέλεσμα ήταν ο δημοσιογράφος να δεχθεί μήνυση από τους επιτιθέμενους για συκοφαντική δυσφήμιση και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, την οποία, μάλιστα, ακολούθησε και η σύλληψή του, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52