search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:44
MENU CLOSE

«Αμετανόητος» ο Σόιμπλε: Μιλά για «σωστή χρήση» του Ταμείου Ανάκαμψης

23.07.2020 15:47
Ο Σόιμπλε... ξαναχτύπησε, αλλά για καλό σκοπό: Υποχρεωτική η μάσκα στη Bundestag - Media
 
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί πλέον να μην είναι υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ωστόσο, δύσκολα θα αρνιόταν να κάνει ένα σχόλιο για την απόφαση της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και, όπως είναι αναμενόμενο, δεν ξέφυγε από τις… αρχές του.
 
Μιλώντας στην Bild, ο νυν πρόεδρος της γερμανικής Κάτω Βουλής (Bundestag) εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Εάν τελικά είναι μια καλή συμφωνία θα το γνωρίζουμε στο τέλος. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο για την οικονομική ώθηση της Ευρώπης ώστε να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοϊού», είπε.
 
Ο Σόιμπλε, βέβαια, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. περιορίστηκαν κυρίως στα κονδύλια. «Είναι πιο σημαντικό να συζητήσουμε για το τι θέλουμε συγκεκριμένα, ώστε να προωθήσουμε συλλογικά την Ευρώπη. Είναι η σωστή χρήση των κεφαλαίων εκείνη η οποία θα αποδείξει τελικά εάν (σ.σ. το πακέτο) θα είναι καλό», όπως είπε.
 
Τελικά, πάντως, σημείωσε ότι «η συμφωνία είναι επίσης και προς το συμφέρον της Γερμανίας. Κανένα ευρωπαϊκό έθνος-κράτος δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, γι ‘αυτό και η Γερμανία θα τα πηγαίνει καλά όσο και η Ευρώπη τα πάει καλά».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:44