search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:51
MENU CLOSE

Το Ευρωκοινοβούλιο «μπλόκαρε» τη συμφωνία για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ

23.07.2020 18:14
europarliament.jpg

 

Άρχισαν τα όργανα…

Σύμφωνα με το Euronews το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε τη συμφωνία για τον νέο Πολυετή Προϋπολογισμό και ασκεί έντονη κριτική για τις σημαντικές περικοπές.
 
Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη του για τις τεράστιες περικοπές στις επιχορηγήσεις στο ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης και την επιδείνωση της αναλογίας δανείων-επιχορηγήσεων, όπως και για την σημαντική υποχώρηση στις προσπάθειες διαφύλαξης του κράτους δικαίου.
 
στερα από τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής στην οποία οι ηγέτες της ΕΕ κατάφεραν να διαπραγματευτούν μια συμφωνία, το πεδίο της πολιτικής μάχης έχει πλέον μεταφερθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές πρέπει να πεισθούν να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας.
 
”Ενεργήσαμε γρήγορα και επειγόντως σε λιγότερο από δύο μήνες καταφέραμε μια συμφωνία άνω των 1,8 τρισεκατομμυρίων και αυτή η απάντηση είναι τεράστια”, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:51