search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:34
MENU CLOSE

Σύψας: Μας ανησυχούν τα κρούσματα στην Αττική, δεν θέλουμε να γίνει ό,τι στη Σερβία

24.07.2020 10:32
Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Όσο ο δείκτης R είναι στο 1 η επιδημία δεν πρόκειται να σβήσει - Media

 

Την ανησυχία των ειδικών για τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στην Αττική μετέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Νίκος Σύψας προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να μην γίνει στην Ελλάδα ό,τι έγινε στη Σερβία και στο Τέξας».

«Να μην συνωστιζόμαστε για να μην δίνουμε τη δυνατότητα στον ιο να διασπαρεί» πρόσθεσε ο κ. Σύψας συμπλήρώνοντας ότι «τηρώντας αποστάσεις θα τη βγάλουμε μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι» όταν και εκτίμησε ότι θα υπάρχει το εμβόλιο.

«Το προβλημα είναι εδώ, βλέπετε τα κρούσματα στις πόλεις πρέπει να κρατάμε αποστάσεις» συμπλήρωσε εκτιμώντας ότι «περιμένουμε στο τέλος Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου αύξηση κρουσμάτων που θα μπορούσαμε νε το χαρακτηρίσουμε ως δεύτερο κύμα».

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας επέμεινε στον κίνδυνο από την υπερμετάδοση εξηγώντας ότι «σε αυτή την περίπτωση 1 μολυσμένος μολύνει 2-3 ανθρώπους. Ελπίζω να μην το δούμε στην Ελλάδα τις επόμενες 2 εβδομάδες».

Όσον αφορά τα σχολεία είπε ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν όσο πλησιάζει η χρονιά για να εκτιμήσουμε την επιδημιολογικά εικόνα» προσθέτοντας ότι «θα θέλαμε να ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία γιατί θέλουμε τα παιδιά να μην μένουν αγράμματα».

«Δεν χρειάζεται να πάρουμε περαιτέρω μέτρα από το να πείσουμε τους πολίτες να μην έρχονται ο ένας κοντά στον άλλο» επισήμανε.

Εμφανίστηκε, επίσης κατηγορηματικός για το ενδεχόμενο να υπάρχει συγκάλυψη στοιχείων λέγοντας ότι «υπάρχει μηδενική περίπτωση συγκάλυψης στοιχείων. Είμαστε 25 επιστήμονες στην επιτροπή, αν υπάρξει τέτοια υποψία θα παραιτηθούμνε πάραυτα όλοι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:34