Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
1φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1-2 ραβδάκια κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά – σιγά μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά, ανακατεύουμε με κουτάλα απαλά και βάζουμε το ρεβανί σε καλά αλευροβουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 50 λεπτά.
Παράλληλα με το ψήσιμο, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το ρεβανί όταν πάρει χρώμα και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, κουταλιά – κουταλιά για να μην σπάσει το γλυκό μας. Αφήνουμε να κρυώσει, τοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.