search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:29
MENU CLOSE

«Πύρινα» μέτωπα στην Ελλάδα: Σε εξέλιξη η φωτιά στις Κεχριές – Πυρκαγιές σε Ηλεία και Μέθανα (Photos | Video)

24.07.2020 12:31
Γραμματικό: Μια σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια - Έβαλε φωτιά να κάψει χόρτα - Media

 

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, ωστόσο οι πυροσβέστες εμφανίζονται αισιόδοξοι καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίες. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Κορινθία κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην μάχη με τις φλόγες επιχειρούν αυτή την ώρα 385 πυροσβέστες με 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, ένα ελικόπτερο του στρατού, τρία αεροσκάφη, υδροφόρες δήμων και ιδιωτών και εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Φωτιά στην Ηλεία

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή από Λαντζόι προς Χελιδόνι και προς Ηράκλεια.

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσχερείς.

Στην περιοχή έσπευσαν 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στις προσπάθειες της πρυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές από υδροφόρες, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου για αντιπυρικές.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε από τη θέση Γραμματικό στο Λαντζόι και επεκτάθηκε προς Χελιδόνι και Ηράκλειά με το μέτωπο να σπάει σε τρία τμήματα, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Όλες οι αρχές σε κινητοποίηση, απόγνωση για τους πολίτες που βλέπουν να χάνονται οι περιουσίες τους και το αναγεννημένο δάσος μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Σε εξέλιξη αγροτοδασική πυρκαγιά στα Μέθανα

Ακόμη μια πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στα Μέθανα Τροιζηνίας. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη. 

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα

Νωρίτερα, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κερατέα, η οποία πριν από λίγο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Μάνου Λοΐζου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:29