search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:56
MENU CLOSE

Γραμματικό: Σε ετοιμότητα για εκκένωση το Χελιδόνι – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (Video & Photos)

24.07.2020 14:32
5120122

 

Εφιαλτικές μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας του 2007 ξύπνησε η πυρκαγιά που ξέσπασε, νωρίτερα, στο Γραμματικό Ηλείας και μαίνεται ανεξέλεγκτη. 

Στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου. 

«Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής, λόγω της πυρκαγιάς», επισήμανε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Εκατόν δέκα εννέα πυροσβέστες, 34 όχηματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, υδροφόρες ΟΤΑ, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργων επιχειρούν στην περιοχή από Γραμματικό προς Χελιδόνι και Πουρνάρι.

Η φωτιά είναι πολύ κοντά σε χωριά. 

Χελιδόνι: Σε ασφαλές σημείο οι κάτοικοι

Για προληπτικούς λόγους κι έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι στο χωριό Χελιδόνι, έχουν συγκεντρωθεί, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:54