search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:21
MENU CLOSE

ΥΠΕΞ: «Τα εθνικιστικά παραληρήματα της Τουρκίας εκθέτουν την ίδια»

25.07.2020 08:07
ΥΠΕΞ: «Τα εθνικιστικά παραληρήματα της Τουρκίας εκθέτουν την ίδια» - Media

 

Τα εθνικιστικά παραληρήματα της Τουρκίας εκθέτουν την ίδια, τονίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας», σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει «έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι είχε χαρακτηρήσει την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί» και είχε καλέσει την Ελλάδα να «ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια». 

Στην ανακοίνωση κατηγορεί την Ελλάδα πως τάσσεται κατά του Ισλάμ και κάνει αναφορά στο κάψιμο τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, με τον Ακσόι να λέει ότι αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18