search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:20
MENU CLOSE

Η Μαριάννα Λάτση αποχωρεί από την επένδυση στο Ελληνικό

25.07.2020 12:38
Η Μαριάννα Λάτση αποχωρεί από την επένδυση στο Ελληνικό - Media

 

Δεν θα συμμετέχει στην επένδυση στο Ελληνικό η Μαριάννα Λάτση, όπως ανακοινώθηκε επίσημα αργά το βράδυ της Παρασκευής.

H απόφαση προκαλεί εντύπωση δεδομένου του μεγέθους του έργου και της προσπάθειας που έχει καταβληθεί το προηγούμενο διάστημα από τη Lamda Development για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κεφάλαια για την πρώτη φάση του έργου (αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ, εταιρικό ομόλογο 320 εκατ. ευρώ και συμφωνία για την εξασφάλιση δανεισμού). 

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά από  συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση,  η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε, στις 24/7/2020, 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development ΛΑΜΔΑ-1,46% AE και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή  τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού.

Οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού.  

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών,  η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE». 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής» ένα από τα πακέτα μετοχών της Lamda που πουλήθηκε χθες μέσω του Χρηματιστηρίου, 2,83% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με τιμή ανά μετοχή 5,6 ευρώ και συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ αγοράστηκε από το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Brevan Howard Asset Management LLP.

Το προαναφερόμενο επενδυτικό κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι και βασικός μέτοχος (έμμεσα μέσω ελεγχόμενης από αυτό εταιρείας) στην Orilina ΑΕΕΑΠ η οποία διαθέτει 9 ακίνητα αξίας 81,7 εκατ. ευρώ. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:19