search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:48
MENU CLOSE

Παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν από «χρυσάφι», σε νέα δημοπρασία από τον οίκο Christie’s

25.07.2020 13:28
Παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν από «χρυσάφι», σε νέα δημοπρασία από τον οίκο Christie

 

Η προβολή του πετυχημένου ντοκιμαντέρ The Last Dance με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Μάικλ Τζόρνταν έφερε στο προσκήνιο ξανά τον κορυφαίο ίσως καλαθοσφαιριστή του πλανήτη και τα επιτεύγματά του με τους Σικάγο Μπουλς. Αυτόματα, αύξησε τη ζήτηση προσωπικών του προϊόντων όπως και το ενδιαφέρον φανατικών συλλεκτών.

Ο παγκοσμίου φήμης οίκος Christie’s σε συνεργασία με την Stadium Goods αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια μεγάλη δημοπρασία για 11 σπάνια αθλητικά υποδήματα του Μάικλ Τζόρνταν. Οι τιμές εκκίνησης αυτών των παπουτσιών προκαλούν ζάλη.

Ένα ζευγάρι από το 1985 εκτιμάται πως θα πωληθεί από 350 ως 550.000 δολάρια ενώ ένα άλλο που ο MJ φόρεσε στην Ιταλία έχει τιμή εκκίνησης 650.000 δολάρια! Από τη σπάνια αυτή συλλογή που θα δημοπρατηθεί μεταξύ 30 Ιουλίου και 13 Αυγούστου ξεχωρίζει ένα ζευγάρι που ο Τζόρνταν φόρεσε στους πρώτους του αγώνες με τους Μπουλς. Τα παπούτσια αυτά βρέθηκαν στα χέρια ενός συνταξιούχου υπαλλήλου που εργαζόταν στο γήπεδο των Νιου Τζέρσει Νετς.

jord2.png

Στις 25 Αυγούστου 1985 ο Τζόρνταν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, στην πόλη Τεργέστη για ένα παιχνίδι που διοργάνωσε για διαφημιστικούς λόγους η Nike. Ο Τζόρνταν σε εκείνο το παιχνίδι κατέστρεψε το ταμπλό έπειτα από ένα κάρφωμα. Μικροσκοπικά θραύσματα από το γυαλί βρίσκονται ακόμη στη σόλα του αριστερού παπουτσιού που θα δημοπρατηθεί!

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:46