search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:47
MENU CLOSE

Πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης: Ο εθελοντής ομολόγησε την πράξη του και τέθηκε υπό κράτηση

26.07.2020 06:22
Πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης: Ο εθελοντής ομολόγησε την πράξη του και τέθηκε υπό κράτηση - Media

 

Μία εβδομάδα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον καθεδρικό ναό της Νάντης στη δυτική Γαλλία, ένας Ρουαντέζος εθελοντής που εργαζόταν στην εκκλησία ομολόγησε την πράξη του και τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή τέθηκε υπό κράτηση.

Ο 39χρονος άνδρας “ομολόγησε στη διάρκεια την πρώτης του εμφάνισης ενώπιον δικαστή ότι έβαλε τρεις εστίες φωτιάς στον καθεδρικό ναό”, διευκρινισε ο εισαγγελέας της Νάντης Πιερ Σενές σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα Presse-Ocean.

O Ρουαντέζος πρόσφυγας είχε αρχικά συλληφθεί στις 18 Ιουλίου, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στον καθεδρικό ναό του 15ου αιώνα Πιερ ε Σεν Πολ, όμως αφέθηκε ελεύθερος την επομένη χωρίς να του απαγγελθούν κατηογρίες. Οι ερευνητές θέλησαν να τον ανακρίνουν διότι στην εκκλησία δεν εντοπίστηκαν σημάδια διάρρηξης και ήταν γνωστό ότι το βράδυ που ξέσπασε η φωτιά ο 39χρονος άνδρας είχε αναλάβει να κλειδώσει τον ναό.

Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης ξέσπασε 15 μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15