search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:23
MENU CLOSE

Χ. Σταϊκούρας: Τα αναδρομικά θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους

26.07.2020 07:23
Live: Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοινώνει τα μέτρα για εργαζόμενους - επιχειρήσεις - Media

 

Στο σύνολο των συνταξιούχων, τους οποίους αφορά η απόφαση του ΣτΕ θα δοθούν τα αναδρομικά, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι Έλληνες συνταξιούχοι.

«Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας. Αναφορικά με το ενδεχόμενο καταβολής των αναδρομικών σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι είναι κάτι που ακόμα συζητείται και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν υπάρξουν και συγκεκριμένες αποφάσεις.

«Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι… Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδον υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, για το ενδεχόμενο «κουρέματος» στα αναδρομικά, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι δεν θα μιλήσει με σενάρια και πως όταν υπάρχει η τελεσίδικη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί. «Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη αύξηση σε μια σύνταξη και διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα αναδρομικά.

«Υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεώ, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», συμπλήρωσε.

Τι απάντησε στο Εθνος της Κυριακής για τα αναδρομικά

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παραχώρησε στο Εθνος της Κυριακής και τον Λευτέρη Μπιντέλα μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στην οποία αναφέρθηκε και στα αναδρομικά. Συγκεκριμένα, απάντησε: «Η ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της οικονομίας και των δημοσιονομικών προτεραιοτήτων της χώρας. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν έπειτα από προσεκτική μελέτη των αποφάσεων της Δικαιοσύνης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:23