search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:45
MENU CLOSE

Υπό πτώχευση πολλές γαλλικές επιχειρήσεις με μακρά ιστορία και χιλιάδες εργαζομένους

27.07.2020 14:37
Υπό πτώχευση πολλές γαλλικές επιχειρήσεις με μακρά ιστορία και χιλιάδες εργαζομένους - Media

 

Πολλές γαλλικές επιχειρήσεις με μακρά ιστορία και πολλούς χιλιάδες εργαζομένους έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία και απειλούνται με πτώχευση. Μια πολύπλοκη διαδικασία που πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους.

Σειρά πτωχεύσεων σε αλυσίδες καταστημάτων ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η Γαλλία, δεν άντεξαν το χτύπημα του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την DW, πρόκειται για μάρκες που από χρόνια έχουν μπει στην ζωή των Γάλλων, όπως η Courtepaille με 187 εστιατόρια και 3000 εργαζόμενους ή μάρκες ένδυσης, όπως η Halle, με 850 καταστήματα και 5500 εργαζόμενους.

Ίδια τύχη και για την αλυσίδα ρούχων Camaieu, ενώ τα υποδήματα André με παράδοση αιώνα, κήρυξαν ήδη πτώχευση. Δεν πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις. Το κοινό τους γνώρισμα είναι ότι τις διαχειρίζονται ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία συχνά αλλάζουν χέρια με αγοραπωλησίες.

Στόχος είναι το όσο δυνατό μεγαλύτερο κέρδος

Η εξαγορά μιας εταιρείας γίνεται με ελάχιστη συνεισφορά ιδίων πόρων αλλά βασικά με δανεισμό και τη σύσταση χρέους, με τη δέσμευση ότι η αποπληρωμή του θα γίνει από την εταιρεία με βάση τα μελλοντικά κέρδη.

Οι λεγόμενοι «οικονομικοί ακροβάτες» των επιχειρήσεων δεν τις διατηρούν συνήθως πάνω από μια πενταετία και στη συνέχεια τις «μοσχοπουλούν» με μεγάλα κέρδη και ελάχιστο ρίσκο.

Έτσι τα ρούχα Camaieu άλλαξαν πέντε φορές χέρια μέσα σε μια 20ετία και οι εργαζόμενοι είναι ήδη στους δρόμους από την περασμένη Τρίτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:45