search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:38
MENU CLOSE

Προκαλεί ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία: Γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας (Video)

27.07.2020 17:26
Προκαλεί ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία: Γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας (Video) - Media

 

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις αναφορικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επιδόθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το απόγευμα της Δευτέρας, επανήλθε στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας, μετά την πρώτη μουσουλμανική προσευχή που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό της, την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το sputniknews, ο κ. Ερντογάν, κατά το υπουργικό συμβούλιο στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας εκ νέου σε τζαμί «ακριβώς έπειτα από 567 χρόνια» κάνει ευχαριστημένους τους ανθρώπους από όλες τις θρησκείες ανεξαρτήτως καθώς: «εκτός από τους μουσουλμάνους και ο χριστιανικός κόσμος μπορεί να έρθει και να την επισκεφθεί» σύμφωνα με το Anadolu.

Μάλιστα, στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «το εκ νέου άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για λατρεία αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ότι η χώρα μας ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», ενώ «εχθρικές επιθέσεις και πολιτικές κρίσεις δεν μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας».

«Με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας» υποστήριξε ακόμη ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ενώ επανέλαβε πως ο ιστορικός χώρος θα είναι ανοιχτός 24 ώρες το 24ωρο και 500 αστυνομικοί θα αναλάβουν τη φύλαξή της.

Ακόμη, ο Τούρκος Πρόεδρος διεμήνυσε πως ο ίδιος θα προστατεύσει με το ίδιο πάθος τα δικαιώματα της χώρας του τόσο στην Αγία Σοφία όσο και στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Προκλητικός και ο Οκτάι

Αν κάποιος προσπαθήσει να κόψει την ανάσα της Τουρκίας θα κοπεί η δική του η ανάσα, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ενώ ανέφερε ότι η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου είναι κόκκινη γραμμή για την Τουρκία και αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει εργασίες για νομικές διαδικασίες.

Πρόσθεσε πως κόκκινες γραμμές είναι επίσης η ‘γαλάζια πατρίδα’ στην Μεσόγειο, η Κύπρος, ο διαμοιρασμός του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο, η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Υποστήριξε ακόμη ότι στην Κρήτη είχε γίνει γενοκτονία των Τούρκων μουσουλμάνων και πως γενοκτονία έγινε και στην Κύπρο το 1960 και μετά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:37