search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:18
MENU CLOSE

Ολυμπιακός: «Ντροπή το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι αιχμάλωτο λαθραίων συμφερόντων»

27.07.2020 18:02
Ολυμπιακός: «Ντροπή το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι αιχμάλωτο λαθραίων συμφερόντων» - Media

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού στον ορισμό του τελικού Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου, κάνοντας λόγο για διεστραμμένο σενάριο και τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι αιχμάλωτο λαθραίων συμφερόντων.

Ως ένα διεστραμμένο σενάριο χαρακτήρισε ο Ολυμπιακός, μέσω ανακοίνωσής του, την απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να ορίσει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στις 30 Αυγούστου.

Παράλληλα, τονίζει ότι αποτελεί «ντροπή το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι αιχμάλωτο λαθραίων συμφερόντων, που δεν διστάζουν να το διασύρουν διεθνώς για να εξυπηρετούν τις ανοίκειες σκοπιμότητές τους».

Αναλυτικά η επίσημη τοποθέτηση της πειραϊκής ΠΑΕ:

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεπερνώντας κάθε όριο ανοχής, έκανε πράξη αυτό που αρχικά φαινόταν ως ένα διεστραμμένο σενάριο.

Όρισε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2019/2020 στις 30 Αυγούστου, 28 ολόκληρες ημέρες μετά τη φυσική ολοκλήρωση της σεζόν πανευρωπαϊκά στις 2 Αυγούστου (καθώς στις 3 Αυγούστου δηλώνονται οι ομάδες για τις διοργανώσεις της UEFA) και 12 ημέρες πριν από τη σέντρα του νέου Πρωταθλήματος 2020-2021!!!

Ο – ήδη προαναγγελθείς – ορισμός δεν γελοιοποιεί απλά το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά κυρίως αλλοιώνει την ακεραιότητα της κορυφαίας διοργάνωσης της ΕΠΟ καθώς η μεταγραφική περίοδος αρχίζει στις 3/8 και έτσι στις 30/8 τα ρόστερ των ομάδων δεν θα είναι τα ίδια με αυτά που αγωνίστηκαν κατά τη σεζόν 2019/2020, μέρος της οποίας είναι και η διοργάνωση του Κυπέλλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τρόπος διεξαγωγής των υπολειπόμενων για τη σεζόν 2019/2020 αγώνων του Europa League και του Champion League, των κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι ποδοσφαιριστές ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στις συμμετέχουσες ομάδες κατά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου 2020.

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήδη από 19 Ιουλίου πρότεινε τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στις 27 ή 28 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, η ΕΠΟ έρχεται σήμερα να ορίσει τον αγώνα στον εν λόγω γήπεδο ένα μήνα μετά!!! Χωρίς καν να αιτιολογήσει την προδήλως παράνομη και παράλογη απόφασή της.

Είναι ντροπή το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι αιχμάλωτο λαθραίων συμφερόντων, που δεν διστάζουν να το διασύρουν διεθνώς για να εξυπηρετούν τις ανοίκειες σκοπιμότητές τους.

Όμως οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες, UEFA/FIFA αλλά και η ελληνική Κυβέρνηση με τους αρμόδιους Υπουργούς δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτό το όνειδος.

Τους καλούμε να παρέμβουν τώρα ώστε να αλλάξει η απόφαση των «απαίδευτων συμβούλων» που αντί να προάγουν το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου, εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα και να ορίσουν τον τελικό όπως προστάζει η ποδοσφαιρική λογική τις αμέσως επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η απάθεια μπροστά στη διαφθορά δημιουργεί συνενοχή.

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16