search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46
MENU CLOSE

Η Αίγυπτος ετοιμάζεται, ο Ερντογάν ανησυχεί: Μετακινήσεις στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λιβύη

27.07.2020 18:52
Η Αίγυπτος ετοιμάζεται, ο Ερντογάν ανησυχεί: Μετακινήσεις στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λιβύη - Media
 
Τη Δευτέρα, μέρος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων κινητοποιήθηκε στα δυτικά σύνορα εν μέσω των εντάσεων στη Λιβύη και της συσσώρευσης δυνάμεων γύρω από τη Σύρτη.
 
Ο Αρχηγός Επιτελείου των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ, δήλωσε ότι τα στρατεύματα της Αιγύπτου είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν όλα τα πιθανά σενάρια, συμπεριλαμβανομένης ακόμα μιας πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη.
 
Φαίνεται, πως όλα είναι έτοιμα για μία τέτοια εξέλιξη, καθώς το Αιγυπτιακό Συμβούλιο Αντιπροσώπων έχει εγκρίνει εδώ και μέρες ομόφωνο βούλευμα για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό σε περίπτωση που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, κρίνει πως υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.
 
Η απόφαση αυτή, σε κάθε περίπτωση, στοχεύει να υπερασπίσει τα ζητήματα εθνικής ασφαλείας της Αιγύπτου στο στρατηγικής σημασίας δυτικό κομμάτι της Λιβύης, το οποίο για την Αίγυπτο βρίσκεται υπό απειλή από εχθρικές στα συμφέροντά της παραστρατιωτικές οργανώσεις.
 
Σύμφωνα με δήλωση του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, «Το κοινοβούλιο διεξήγαγε μια μυστική σύνοδο για να εξετάσει το ενδεχόμενο έγκρισης για την αποστολή μέρους των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές εκτός της χώρας».
 
Μέχρι στιγμής, παρά το βούλευμα του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου και την κινητοποίησή του στρατού στα δυτικά των συνόρων, οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχει χρειαστεί να επέμβουν στη Λιβύη.
 
Υπενθυμίζεται πάντως πως η κόκκινη γραμμή για την Αίγυπτο, όπως αυτή έχει χαραχτεί από τον Πρόεδρο Αλ Σίσι, είναι η ενδεχόμενη επίθεση των συνεργαζόμενων με την Τουρκία δυνάμεων του Σάρατζ εναντίον της Σύρτης και της αεροπορικής βάσης στην Αλ Τζούφρα.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46