28/01/2021 12:13:36

«Βόμβα» από το Πεντάγωνο: Φεύγουν 12.000 Αμερικανοί στρατιώτες από τη Γερμανία

«Βόμβα» από το Πεντάγωνο: Φεύγουν 12.000 Αμερικανοί στρατιώτες από τη Γερμανία - Media
 
Σε μία κίνηση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μετακινεί άμεσα 12.000 στρατιώτες των ΗΠΑ από τη Γερμανία και μεταφέρει το Ευρωπαϊκό Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στο Βέλγιο.
 
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ ανακοίνωσε ότι από τις 12.000 στρατιώτες, οι 6.400 θα επιστρέψουν στην Αμερική και οι υπόλοιποι 5.400 θα μετακινηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, αφήνοντας στην Γερμανία περίπου 24.000 στρατιώτες,
 
«Η συμμαχία θα γίνει καλύτερη και ισχυρότερη», είπε ο Έσπερ, ενώ για τη μετακόμιση του αρχηγείου από τη Στουτγκάρδη στο Βέλγιο, εξήγησε ότι «αυτό θα ενισχύσει το ΝΑΤΟ και θα βελτιώσει την επάρκεια και την ετοιμότητα για περισσότερους από 2.000 στρατιωτικούς».
 
Επίσης, ανέφερε ότι μια μοίρα F-16 θα μετακινηθεί στην αεροπορική βάση του Αβιάνο στην Ιταλία, ενώ το αρχηγείο του 5ου Σώματος θα πάει στην Πολωνία.
 
Σημειώνεται, πάντως ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει πλειστάκις ασκήσει κριτική στη Γερμανία για το γεγονός ότι οι αμυντικές της δαπάνες δεν καλύπτουν το όριο που θέτει το ΝΑΤΟ.
 
Πληροφορίες: ABC

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.