search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:17
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τις επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ»

30.07.2020 05:32
«Αδειάζει» Τσαβούσογλου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ποια ομάδα εργασίας για τους S-400; - Media

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρότρυνε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες προκλητικά βήματα τα οποία κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά προβληματισμένες από τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων εντός των υδάτων της Κύπρου. Αυτά τα προκλητικά βήματα αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros αναχώρησε από το λιμάνι των Όλμων και φαίνεται να έχει πορεία προς τον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα προκειμένου, στη συνέχεια, να προσεγγίσει την περιοχή που έχει δεσμευθεί από την πλευρά της Τουρκίας για έρευνες.

Η τουρκική Navtex από το σταθμό της Αττάλειας τέθηκε σε ισχύ από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι η τουρκική Νavtex αφορά θαλάσσια περιοχή νότια – νοτιοανατολικά της Αμμοχώστου και έχει ισχύ έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00