search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Βραζιλία: Επαναφέρει τις διεθνείς πτήσεις παρά το νέο ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων

30.07.2020 06:35
Βραζιλία: Επαναφέρει τις διεθνείς πτήσεις παρά το νέο ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων - Media

 

Την επανεκκίνηση των διεθνών επιβατικών πτήσεων ανακοίνωσε η Βραζιλία χθες, Τετάρτη, την ίδια ημέρα δηλαδή που κατέγραψε νέο θανάτων εξαιτίας (1.595), και κρουσμάτων (69.074) από κορωνοϊό.

Οι διεθνείς πτήσεις προς και από τη Βραζιλία είχαν ανασταλεί τον Μάρτιο. Οι τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου μπορούν πλέον να επισκέπτονται τη χώρα, με προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας για τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αναφέρει απόφαση της κυβέρνησης, η οποία δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για το σκεπτικό που οδήγησε στη λήψη και τη δημοσιοποίησή της.

Η Βραζιλία είναι η χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ. Συνολικά, οι νεκροί έφθασαν τους 90.134, ενώ οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι 2.552.265, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, που μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας χαρακτηρίζει πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Η πρωτεύουσα Μπραζίλια ανοίγει ξανά τα σύνορά της για επιβατικές πτήσεις πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι άλλες χώρες της περιοχής, όπου η επιδημιολογική κατάσταση είναι επίσης σοβαρή, πάντως όχι στον βαθμό που διαπιστώνεται στον γίγαντα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Κολομβία, η Αργεντινή, ο Παναμάς και το Περού συνεχίζουν να μην επιτρέπουν την εκτέλεση διεθνών επιβατικών πτήσεων.

Αν και πλέον θα μπορούν να επισκέπτονται τη Βραζιλία ξένοι τουρίστες, πολλές χώρες δεν έχουν αποφασίσει προς το παρόν να προχωρήσουν σε ανταπόδοση, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ε.Ε. — μολονότι έχουν ανοίξει ξανά, εν μέρει, τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό — επιτρέπουν την είσοδο σε τουρίστες από τη Βραζιλία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10